Svensk triumf i Dubai

SVENSK SEIER: Robert Karlsson vant Dubai WC etter omspill mot Ian Poulter. (FOTO: Getty Images)

Robert Karlsson ble konge av ørkenen i Dubai etter omspillseier.

Svenske Robert Karlsson, som ledet etter første dag av Dubai WC, kom tilbake og slo Ian Poulter i et dramatisk omspill. 

Poulter og Karlsson endte begge 14 under par. På det første omspillhullet fikk begge birdie, men da Karlsson også gjorde birdie på det andre var det hele avgjort. 

Dermed vant svensken, som for to år siden var var europaener. Ifølge golf.se var dette hans største triumf i golfkarrieren. 

- Det har ikke helt sunket inn enda, men det må det være, sier han til nettstedet. 

Premiepengene på over 900 000 euro, er det håndfaste beviset, samt et stort trofée. 

- Med tanke på feltets kvalitet, alle de beste spillerne på europatouren var her, så er rager nok denne tittelen høyest av alle, sier Karlsson. 

Martin Kaymer vant Race to Dubai, og ble dermed den yngste vinneren siden 1989. 

Graeme McDowell var den eneste som kunne true Kaymers seier sammenlagt, men selv med en god avslutning hjalp det ikke Kaymer og McDowell endte begge på delt 13.-plass. 

 

TREDJE RUNDE: 

Ian Poulter har store planer om å ta sin andre seier på åtte dager. 

Engelske Poulter stakk fra konkurrentene på tredjerunden, og er nå alene i tet, 12 slag under par totalt. 69-runden i dag, førte ham to slag foran nærmeste utfordrer, som nå er italienske Francesco Molinari. Molinari slo til med en 68-runde og klatret opp til andreplassen, som han deler med Thongchai Jaidee og Ross Fisher. 

Sist helg vant Ian Poulter UBS Hongkong Open, nå har han satt seg fore å ta sin andre seier på åtte dager ifølge europeantour.com. 

Men slaget om totalseieren i Race to Dubai ser ut til å gå til Martin Kaymer. Det til tross for at Kaymer falt til 11.-plass med en 73-runde og Graeme McDowell, som er den eneste utenom Kaymer som kan ta sammenlagtseieren, forbedret sin plassering med 12 plasser etter sin 69-runde. McDowell er nummer 30, men må bli topp tre om han skal ha en mulighet. 

 

"Comeback kid"

Robert Karlsson var litt av en comeback kid på dagens runde. Karlsson ledet etter første runde, falt nedover på lista etter 75 slag på andrerunden, men klinte til med en 67-runde lørdag og klatret dermed til femteplass. 

Dagens beste runder sto Rory McIlroy for, med 66. Han steg dermed 16 plasser på lista. Retief Goosen forbedret også sin posisjon med en 66-runde. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.