Svenske vant i Wales

SØTA BROR: Alexander Noren var en lykkelig mann etter seieren i Wales Open søndag ettermiddag. (Foto: Richard Heathcote, Getty Images)

Alexander Noren holdt hodet kaldt under sisterunden av Wales Open.

Mens Eirik Tage Johansen, som eneste norske deltaker, måtte se de to siste rundene av turneringen på TV, holdt resten av Skandinavia show på banen der Europa vant Ryder Cup i fjor høst. Til slutt var det svenske Alexander Noren som vant med to slags margin ned til danske Anders Hansen. Hansen delte andreplassen med franske Gregory Bourdy.

Ytterligere to svensker - Johan Edfors og Peter Hanson - delte fjerdeplassen med Ricardo Gonzalez og Pablo Larrazabal. To svensker til, Joel Sjöblom og Magnus Carlsson, endte også blant de ti beste. Heia Sverige, med andre ord.

Seieren var Norens andre, etter at han gikk til topps i Omega European Masters i 2009.

Det var i det hele tatt en god uke for Noren. Sist mandag kvalifiserte han seg til US Open for første gang i karrieren. Og så toppet han det hele med en seierssjekk verdt godt over 2,6 millioner kroner for fire dagers spill i Wales. Men det blir ikke mye tid til feiring. Mandag reiser han til Sunningdale for å forsøke å kvalifisere seg til The Open i tillegg.

- Det blir litt rart, men jeg gleder meg til det, sa svensken etterpå.

Han gir drivingen sin mye av æren for at han har gjort det så bra i det siste.

- Jeg har aldri drivet så godt. Jeg trodde egentlig aldri at jeg kunne gjøre det godt på vanskelige baner, men nå spiller vi på dem hele tiden. Jeg har bevist for meg selv at jeg kan treffe mange greener, og ikke bare stole på nærspillet mitt, la han til.

P.S Elliot Saltman sto for en sjelden bedrift i helgens turnering. Han noterte seg for hole-in-one to ganger på det samme hullet. Men det ble ingen bil på ham. Da måtte han ha klart et ess på banens 13. hull.

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.