Svenskene jubler over rekordvekst

Svenskene jubler over rekordvekst

SGF mener oppmerksomheten rundt Henrik Stenson kan ha vært en bidragsyter til den økte interessen for golf i Sverige. (Foto: Getty Images)

2016 blir bare bedre og bedre for Golf-Sverige: Det er hele 10 000 flere golfere i Sverige i år enn på samme tidspunkt i fjor. Det er den største oppgangen på 13 år.​

Det forteller Svenska Golfförbundet i en pressemelding. Antallet aktive golfmedlemmer økte i 2016 med 9794 totalt til 486 631 medlemskap. Dermed har svenskene for alvor klart å snu den nedadgående golf-trenden som har vært i golf-verden siden 2009. Dette er tredje år på rad at Sverige opplever økning i medlemsmassen.

– Delvis tror jeg økningen kommer at at klubbene suksessivt utvikler sin virksomhet til å passe flere, delvis sprer det seg at golfen er mer fleksibel enn tidligere både med tanke på spilleformer og avgifter, sier Gunnar Håkansson, generalsekretær i SGF.

De peker også på stor medieoppmerksomhet rundt Henrik Stenson som en mulig faktor. Hans drømmesommer bestod av både OL-sølv og tidenes første svenske majortriumf i The Open Championship.

I tillegg til medlemsøkningen har det vært en stigning på 2,1 prosent bookede runder i sverige.

– Det er en fantastisk utvikling vi ser av golfspillet i Sverige. Det er også unikt at nesten alle grupper øker. Vi har positive sifre for menn og kvinner, juniorer og gruppen 70 pluss, samt kraftig oppgang i gruppene 25 pluss og 55 pluss, sier assisterende generalsekretær, Bo Bengtsson.

I Norge, som i nesten alle andre land i den vestlige verden, har det vært en jevn nedgang av golfspillere de syv siste årene. Cirka 20 000 medlemskap har forsvunnet fra norske golfklubber. Nedgangen har imidlertid flatet ut. Etter kriseårene 2011 og 2013 med henholdsvis 6,2 prosent og 5,15 prosent medlemsnedgang, sank nedgangen til 2,69 prosent i 2014. I fjor var den gått ned til 1,44 prosent.

Tallene per 30.09 viser at det ligger an til en liten nedgang også i år: 30. september var det 104 508 medlemskap i norske golfklubber tilsluttet NGF, 1,09 prosent mindre enn samme tidspunkt i fjor.

Vi minner om at den offisielle medlemsstatistikken tas ut per 31.12 hvert år.

(Norsk Golf oppdaterer saken)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.