Sverige best i gang i Tinius Cup

NEGLEPRYD: Ikke bare klærne bar det norske flaggets farger hos de norske jentene under første runde av Tinius Cup. På bildet ser du Kristin Simonsen, som delte begge sine matcher fredag. Foto: Tom Aslesen

Tinius Cup på Moss & Rygge Golfklubb gikk av stabelen fredag, og Sverige har fått ett tidlig overtak.

Fredag gikk startskuddet for årets utgave av Tinius Cup på Moss & Rygge Golfklubb, og svenskene har gått opp i ledelsen etter første dag. 
Jentene spilte i dag to runder, en foursome- og en fourball-match.  I foursome slår lagenes spillere ut på annenhvert hull, og slår deretter annenhvert slag på samme ball frem til ballen er i hullet. I fourball spiller man på hver sin ball, hvor lagets beste score på hvert hull blir gjeldende.
Norge kom best i gang, og etter litt over halvspilt førsterunde var stillingen 3,5 - 1,5, i Norges favør. Men som det så ofte gjør i golf snur det fort. Da runden var ferdigspilt stod det 4,5 - 0,5 til de blågule.
 
Bedring
I fourballmatchene fikk Norge samlet opp noen flere poeng, men Sverige opprettholdt luken på fire poeng. Da runden var slutt stod det 7 - 3 til Sverige. Det så en stund ut til at de norske jentene skulle klare å dra enda mer innpå, men falt av noe på de siste ni.
- Synd, sier Jonas Lilja, landslagstrener for nordmennene.
Han er likevel meget godt fornøyd med lagets innsats.
- Hele laget har kjempet tappert og fortjener ros. Det har alt sett under ett vært en fin dag med godt humør og bra jobbing. Forholdene på banen har også vært fantastiske. Greenene var gode og raske, og flaggplasseringene var vanskelige.
Etter en litt tøff start skjerpet jentene seg under andrerunden. 
- Under fourballmatchene begynte jentene å tenke mer på eget spill, og ikke motstandernes. Da gikk det mye bedre. Dette blir også nøkkelen under singelrundene i morgen. Det vi er gode på skal vi gjøre enda bedre.
Hvordan skal svenskene slås på lørdag?
- Vi skal lede når matchen er slutt.
Turneringen avsluttes med 18-hulls singelrunder lørdag.
 
Lagene.
Norge: Vilde Eriksen, Marthe Wold, Kristin Simonsen, Saskia Sterud, Katerina Jæger, Maria Tønnesen, Henriette Eidsæther, Stine Pettersen, Julie Reinertsen, Sofie Kjus Huseby.
Sverige: Elin Odh, Tilda Green, Sally Fridström, Emma Svensson, Elsa Westin, Mia Landegren, Martina Edberg, Josefin Nyqvist, Alexandra Kristoffersson, Amanda Emme.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.