Sverige vant Tinius Cup

KJEMPET TAPPERT: Seks av syv resultattavler viste svensk seier på slutten av lørdagen, men jentene roses for innsatsen sin. Foto: Tom K. Aslesen

Sverige hadde full kontroll under hele lørdagen i kampen om Tinius Cup på Moss & Rygge Golfklubb.

Svenskene var aldri truet i kampen om Tinius Cup 2010, og ledet helt fra start til slutt. Før singelmatchene tirsdag hadde Sverige bygget opp en 7 - 3 ledelse. De norske jentene var dermed avhengig av å imponere i singelmatchene, men svenskene ble for sterke også her. 
Av de ti matchene som ble spilt lørdag, vant Sverige seks. Et høydepunkt for de norske jentene var det da Saskia Steruds (Oslo GK) vant sin match på det syttende hullet. En sterk prestasjon av Oslo-jenta. Matchen mellom Katerina Jæger og Sally Fridström ble delt. Da landskampen var ferdigspilt stod det til slutt  15,5 - 4,5 til Sverige.
Norge har med det ikke vunnet turneringen siden 2004 da den ble arrangert på Losby. De kom nærme i fjor, men de blågule vant til slutt knepent med seier i den siste singelmatchen på det avsluttende hullet.  
Til tross for tapet var landslagstrener Jonas Lilja stolt av jentenes innsats i helgen.
- De har kjempet hardt hele turneringen, og har vist en fantastisk holdning til sporten. Jentene har vist fantastisk lagånd under hele turneringen.
Han mener at jentene ble litt for opphengt i svenskenes spill under lørdagens runde.
- Jentene var spente i dag, og slet i starten med å konsentrere seg om eget spill.
 
Kjempet med nebb og klør
Selv om det ble klart tidlig under singelmatchene at svenskene kom til å vinne, ble det bestemt at alle matchene skulle spilles ferdig. Og jentene jobbet for alle poengene til siste hull. 
Hva vil du trekke ut som positivt fra denne turneringen?
- Jentene ga aldri opp. Dessuten viste de mye bra nærspill, noe av det viktigste i golf. Det er gøy å se hvordan jentene har utviklet seg. De kan gå herfra med hevet hode.
Tinius Cup står for glede, fellesskap, ærlighet og oppmuntring, og som en belønning for holde seg tro til disse verdiene vant Katerina Jæger på det norske laget et stipend der hun får reise til Solheim Cup i 2011 for å følge kampen mellom de europeiske og amerikanske kvinnene.
- Utrolig artig, sier en stolt Lilja.
Turneringsansvarlig Kristin Gunhildrud var meget godt fornøyd med turneringen, tross det norske resultatet.
- Det har vært en fantastisk turnering, utrolige jenter fra begge landene. Alle oppfyller våre kjerneverdier, da blir alt bra. Alle jentene er vinnere og de har vokst alle sammen.
 
 
_______________________________________________________________________
Fra dag 1
Turneringen blir spilt i Solheim Cup-format, og denne dagen spilte jentene to runder, en foursome- match og en fourball-match. Norge kom best i gang, og etter litt over halvspilt førsterunde var stillingen 3,5 - 1,5, i Norges favør. Men som det så ofte gjør i golf snur det fort. Da runden var spilt ferdig stod det 4,5 - 0,5 til de blågule.
I fourballmatchene fikk Norge samlet opp noen flere poeng, men Sverige opprettholdt luken på fire poeng. Da runden var slutt stod det 7 - 3 til Sverige. Det så en stund ut til at de norske jentene skulle klare å dra enda mer innpå, men falt av noe på de siste ni. De var derfor avhengig av å vinne minst fire av de syv singelmatchene som ble spilt lørdag.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.