Sverige vant VM for funksjonshemmede

SVERIGE SEIRET: Svenskene vant lag-VM for funksjonshemmede i Malmö. (Foto: Illustrasjon)

Svenskene seiret på hjemmebane i det første verdensmesterskapet for funksjonshemmede i Malmö. 

Våre naboer hadde en ledelse på seks slag før onsdagens tredje og avsluttende runde, og etterhvert skulle det ikke bli noe tvil om hvilket lag som kom til å vinne.

Med en totalscore på +32 vant de med 14 slag på Danmark, mens Japan fulgte på tredjeplass ytterlige 16 slag bak. Gullet var historisk, da det var første gang denne turneringen har blitt arrangert. Det betyr at svenskene får sitt navn helt øverst på trofeét.

- Så klart er det spesielt å vinne det første lag-VM som blir arrangert, sier svenskenes kaptein Daniel Stark til golf.se.

Av de 13 landene som stilte til start endte det norske laget bestående av Andre Toth, Marko Georg Lund, Stian Halvorsen og Trygve Toskedahl helt sist.

 

Runde 1 og 2

Denne uken spilles en turnering litt utenom det vanlige, når funksjonshemmede golfere konkurrerer mot hverandre i VM i Sverige. To av tre runder er gjennomført, og med 13 land på deltagerlisten er det hjemmelaget som leder. 

Fra det norske laget er det Andre Toth, Marko Georg Lund, Stian Halvorsen og Trygve Toskedahl Larsen som stiller til start. Med en runde igjen å spille ligger de fire nordmennene på 13. plass. Våre naboer på sin side imponerer i tet, og leder med seks slag på Danmark og Frankrike. Ytterlige ti slag bak deler Japan og Sør-Afrika tredjeplassen.

Fossregn tidlig om morgenen gjorde at spillet be utsatt en halvannen time, men da spillet endelig ble satt i gang var det svenske Johan Kammerstad som imponerte mest. Han leverte dagens beste runde på 77 slag, fem over par. 

- Det var en lang dag med mye regn, men jeg er tilfreds med runden sa en godt fornøyd Kammerstad etter runden.

Lagene skal spille totalt syv runder, og den høyeste scorene behøver ikke å være tellende, hvilket betyr at en dårlig score idag ikke er til hinder for at spillerne kan gjøre det bra.

 

Manuel de los Santos om Handigolf


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.