Svingen vi alle savner

Litt for å mimre, og litt for å lære: En svingstudie av Tiger Woods.

Det er ikke til å legge skjul på at PGA-turneringer ikke er helt det samme uten Tiger. Slik er det for de fleste av oss.

Woods står med 71 turneringsseirer på PGA Tour. Han har 14 majortriumfer. Det er ikke uten grunn.

Etter en fantastisk start på sin profesjonelle karriere, fikk Tiger småtrøbbel. Han vant ingen majors i 2003 eller 2004. I september sistnevnte år ble han vippet ned fra toppen av verdensrankingen - etter 264 sammenhengende uker.

Tiger skiftet coach. Ut gikk Butch Harmon som han hadde hatt stor suksess med i tidligere år. Inn kom Hank Haney, en annen av verdens beste trenere.

Haney gjorde noen tilsynelatende små, men viktige endringer i Tigers sving. Mindre slitasje. Mer flyt. Og resultatene lot ikke vente på seg.

Etter et pat slappe år, begynte Tiger å vinne igjen. Med Haney har Tiger nå vunnet seks majortriumfer på fem år. Så snart verdenseneren begynner å spille igjen, forventer alle at han skal fortsette å knappe innpå Jack Nicklaus' rekord på 18 majors og Sam Sneads rekord på 82 seire på PGA Tour.

- Tiger sa til meg da vi begynte å jobbe sammen: "Hank, vi trenger ikke å like hverandre, vi trenger bare å gjøre det vi skal", sier Haney.

Coachen forteller at Tiger ønsker å kunne slå ni ulike slag. Rett, draw og fade. Alle sammen med lav ballbane, middels ballbane og høy ballbane.

- 3 ganger 3. Han vil alltid ha alle disse på plass, sier Haney.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.