Svinger noen bedre enn dette nå?

ET SYN: Ernie Els slår ut på det 18. hullet på Bay Hill i Orlando lørdag. Han leder turneringen førs siste spilledag.

Ernie Els mot ny seier, leder Arnold Palmer Invitational.

Noen får golf til å se enklere ut enn andre. Ingen kan få det til å se like enkelt ut som Ernie Els.

Det er lenge siden han fikk sitt klengenavn; «The Big Easy». Navnet passer både svingen og personligheten.

- Jeg forsøker bare å gjøre ting enkelt, sier Ernie Els.

Lørdag vandret han rundt én av de vanskeligste golfbanene på PGA-touren, Bay Hill i Orlando, på 69 slag. Med kaldt hode og en sving som bør være hjemmelekse for oss alle før baneåpninger her hjemme.

Spørsmålet er om noen i det hele tatt er bedre enn Ernie Els akkurat nå. Sørafrikaneren temmet The Blue Monster og vant på Doral sist helg. Dermed gjorde han slutt på en to års periode uten seier. Med ett slags ledelse på Ben Curtis, er Els i ferd med å ta sin andre strake PGA-triumf.

- Naturligvis er jeg i en god posisjon. En posisjon jeg ville tatt imot med begge hender om den hadde blitt tilbudt meg før turneringen startet. Men det er mye igjen. Jeg konsentrerer meg om å spille god golf, sier Els.

For en annen publikumsfavoritt, Phil Mickelson, gikk det ikke fullt så bra lørdag. Med en runde på 75 slag er han nå syv slag bak Els.Det var først og fremst på greenene det ikke satt.

- Jeg hadde en tøff dag der ingenting ville i hullet, sier Mickelson.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.