Sykt bra av Kuchar

TUNG DAG: Matt Kuchar måtte ta mange pauser underveis på den andre runden av BMW Championship. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Matt Kuchar er syk. I dobbel forstand.

Mannen som leder FedEx-sluttspillet så langt, åpnet forferdelig på den andre runden, med fire bogeys på de seks første hullene. Det så i grunnen ganske mørkt ut. Kuchar hostet, tok seg pauser i skyggen, satte seg på golfbagen for å puste ut innimellom, og hele kroppsspråket hans tydet på at han ikke akkurat koste seg utpå Cog Hill.

Ga aldri opp
Men på back nine snudde det. Han senket birdies på hull 12, 13, 15 og 16 - hvilket betydde at han var tilbake igjen på utgangspunktet. Dessverre for den amerikanske Ryder Cup-spilleren ble det en bogey på det nest siste hullet, men han deler likevel ledelsen etter to spilldager med koreanske Charlie Wi.

Det er rett og slett sykt bra.

- Jeg har neppe følt meg verre. Det var en kamp, men jeg lærte som ung at du aldri skal gi opp. Heldigvis rullet et par putter i, og det ble en respektabel runde til slutt, sa han etter runden.

Etter noen obligatoriske intervjuer skulle han rett hjem og legge seg.

Woods sliter
Tiger Woods, regjerende mester og femfoldig vinner på Cog Hill, hadde nok en frustrerende dag på jobb. Han senket ikke mange putter, og endte på 72 slag. Det betyr en delt 40. plass, ni slag etter teten.

Det er første gang Woods åpnet med to runder på 70-tallet på Cog Hill siden han var 18 år og amatør.

- Jeg senket ingenting i dag. Jeg slo ballen mye bedre enn scoren min indikerer, oppsummerte han etterpå.

Woods er nummer 51 på FedEx-rankingen, og han trenger å bli blant de fire-fem beste i turneringen for å komme videre til The Tour Championship. Slik han spiller nå, ser det fjernt ut.

Sterke engelskmenn
Det ser adskillig lysere ut for Charlie Wi, som ligger på 37. plass på poenglisten. Han har aldri deltatt i The Tour Championship, og han vet hva det betyr. Kommer han seg til Atlanta, kvalifiserer han seg samtidig til tre av neste års fire majorturneringer.

- For at jeg skal spille bra, må jeg bare holde meg i nuet og bare spille ett hull av gangen.

En trio av engelskmenn - Ian Poulter (72), Paul Casey (69) og Luke Donald (70) - er to slag bak Kuchar og Wi. Der ligger også Dustin Johnson (70) og Retief Goosen (71).

Kilde: pgatour.com

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.