Tage fikk trøbbel i vinden

Tage fikk trøbbel i vinden

I sterk vind fikk Eirik Tage Johansen en tøff dag i Europatour-turneringen på Sicilia.

De to første dagene av Rocco Forte Open på Sicilia var en real birdie-fest. På lørdag var det slutt på moroa for de aller fleste. Dessverre også for feltets eneste norske representant.

Tage startet med birdie, men måtte skrive tre bogeys på rad på hull 3,4 og 5. Det ble én birdie til på runden, men slutten ble brutal. Bogey på 14 og 16 ble etterfulgt av en dobbelbogey på 17. Dermed enten Stavanger-golferen fem over par på runden, og falt til en delt 30. plass totalt.

Mange slet

Men det var ikke bare nordmannen som hadde trøbbel denne lørdagen. De vanskelige forholdene gjorde at bare sju spillere klarte å komme seg under par. 

Best av samtlige etter tre runder er den spanske veteranen Alvaro Quiroz som gikk lørdagen på -1, og har en suveren ledelse før sisterunden. Han ligger 16 under par totalt, hele fem slag foran nestemann, Zander Lombard fra Sør-Afrika.

Quiroz har vunnet på Europatouren seks ganger tidligere, men ikke triumfert siden 2011. Spanjolen har vært ranket så høyt som nummer 21 i verden, men har etter noen trøblete år havnet helt nede på 703. plass. Han satser på Challenge Tour i 2017, men kan nå få seg en solid opptur om han skulle greie å holde unna på avslutningsdagen i Italia.

 

Magnus Sveen

Magnus Sveen

Les flere av mine artikler.

Ansvarlig redaktør i Norsk Golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.