Tage fikset kortet

KLARTE DET: Eirik Tage Johansen har tidvis storspilt i ET-kvaliken, og klarte kortet med minst mulig margin. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Tage klarte europatourkortet, Espen Kofstad var ett slag unna etter superrunde. 

Eirik Tage Johansen klarte europatour-kortet med minst mulig margin, Kofstad misset med minst mulig margin. 

Tage spilte en runde ett slag under par i dag, og synes selv det var en tøff dag. 

- Startet bra med noen birdier tidlig, hadde noen uhell underveis, fikk jobbet på, skriver Tage på eiriktage.com/blogg.

Etter runden lå han hele tida og svevde i grenseland for om han skulle klare det akkurat eller ikke, så det ble noen nervøse timer. Heldigvis holdt det akkurat, med ni under par totalt og Tage kunne puste letta ut etter en maratonuke. 

Slik gikk det ikke for Kofstad, som til tross for en strålende runde fem under par fredag, misset kortet med ett slag. Han endte åtte under, etter å ha startet dagen tre under par. Fem birdier var fasiten på dagens runde, og Kofstad ergrer seg trolig over fjerde- og femterunden som var henholdsvis tre og to slag over par. 

Han hadde imidlertid dagens beste runde, og kan trøste seg med at han får fulle rettigheter på Challenge-touren eneste år. Ikke verst for en fersk proff. 

 

FEMTE RUNDE: 

Scorene i ET-kvaliken tyder på at det begynner å tære på kreftene til de norske spillerne. 

Eirik Tage Johansen gikk femterunden ett slag over par, etter tre bogeyer og en dobbelbogey. Han spilte seg også til fire birdier på rad, og imponerte med det tross en runde over par. Totalt er Tage åtte under par, og ligger på en 36.-plass. Det betyr at han er helt avhengig av en god runde fredag for å kvalifisere seg. 

Det er også Espen Kofstad, for selv om unggutten til tider har storspilt i kvaliken, kan det tyde på at han begynner å bli sliten. De siste to rundene på 74 og 75 har vært vesentlig svakere enn de tre første. Dagens runde inneholdt fire bogeyer og to birdier, dermed ble det to over par. Totalt er han tre under, på 58.-plass og det ser tøft ut med tanke på å direktekvalifisere seg til europatouren. 

25.-plassen er etter fem runder ni under par. Det vil si at Tage har gode muligheter, mens det ser litt kjørt ut for Kofstad. 

Det hele avgjøres fredag. 

 

FJERDE RUNDE:
To nordmenn klarte cuten i europatourkvaliken.

Eirik Tage Johansen fortsetter å levere varene i kvalifiseringen til neste års Europatour. På onsdagens runde gikk han to under par, og han er nå ni under totalt. Det tilsvarer en delt 11. plass, og vel innenfor grensen som definerer hvem som får spille de to siste rundene.

Den klarte Espen Kofstad seg også innenfor, selv om det ble en vesentlig svakere runde onsdag. Tre over par ble fasiten, hans klart dårligste runde hittil, og han ligger nå på en delt 42. plass. Han er fem under par.

Jan-Are Larsen, derimot, havnet utenfor cutgrensen denne gangen. Onsdagens runde på 74 slag førte til at han falt 34 plasser snarere enn å knappe inn på forspranget spillerne foran seg hadde. 112. plass betyr at han er ute av kvaliken.

TREDJE RUNDE:
Etter andrerunden lå Espen Kofstad på andreplass, men måtte tåle å dette 13 plasser på resultatlista til tross for en god 69-runde tirsdag. Alle Kofstads tre runder er under par, selv om andrerunden seks under fortsatt er den beste. Totalt er han åtte under, på 15.-plass og med foreløpig stø kurs mot europatouren.

Eirik Tage Johansen spilte seg til seks birdier på dagens runde. Med en bogey, ble det fem under par totalt, og fire plasser opp. Han er nå sju under par, og ligger foreløpig på 27.-plass. 

Verre gikk det for Jan-Are Larsen som med en 71-runde falt hele 43 plasser på lista. En stygg dobbelbogey på hull 12 må ta en del av skylda for det. Det ble også to bogeyer og tre birdier og totalt ett slag over par for Larsen. Larsen er avhengig av en meget god runde onsdag for å komme seg videre. Han er etter tre runder på 87.-plass. 

ANDRE RUNDE:
Espen Kofstad var dagens nordmann i europatourkvaliken, og klatret til andreplass på resultatlista. 

Kofstad gjorde ferdig sin førsterunde lørdag, og hadde en fridag i går. Den ble tilsynelatende brukt godt, ettersom Kofstad klinket til med en 64-runde, seks under par, mandag. Runden besto av fire birdier både på første ni og siste ni, men han måtte tåle en dobbel på hull åtte. 

Totalt er han sju under par, på en delt andreplass, og andrerunden førte ham over 60 plasser oppover. 

Florian Fritsch fra Tyskland leder åtte under par. 

Like bra gikk det ikke for Eirik Tage Johansen eller Jan-Are Larsen på andrerunden, selv om Larsen hevet seg fra førsterunden.

Johansen gikk en runde ett slag over par, og er to under totalt på en 30.-plass. Han falt 18 plasser. 

Larsen klatret 21 plasser, til 43.-plass, med sin 70-runde, to under par. Alle de tre norske ligger foreløpig godt an i kampen om et av de 30 europatourkortene for neste sesong. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.