Tage og Kofstad videre

TRYGT VIDERE: Eirik Tage Johansen ser ut til å ha funnet formen i tide til å klare seg igjennom kvalifiseringsskolen. Nå venter siste steg i Barcelona.

Både Eirik Tage Johansen og Espen Kofstad er trygt videre til tredje kvalifiseringssteg.

Mandagens runde gikk Tage på to over par, men med ti under totalt vant han andre steg. Dermed er han enkelt og greit videre til tredje steg, som går av stabelen i Barcelona.

Det var ufyselig spillevær mandag, med både regn og kuling, og Tage skriver på sin blogg at han hadde på seg fullt ullundertøy. Arrangøren måtte ta fram rullene for å få vekk vannet fra greenene.

- Jeg tror vi hadde ti dommeravgjørelser i dag med tanke på overflatevann og dropping, skriver han.

Tage beskriver også seieren i turneringen som et antiklimaks, siden de første 23 er videre uansett, men det glemmer han antakelig raskt.

- Jeg ser fram til å ta turen til Barcelona. Det blir bra å komme dit, skriver han videre.

Espen Kofstad måtte fullføre sin kvalik på tirsdag, siden avslutningen ble utsatt på grunn av regn, men nordmannen holdt hodet kaldt og endte på 16. plass.

Verre gikk det for Lars Petter Brovold og Peter Kaensche, som ikke gikk videre.

Det betyr at Norge har tre spillere som skal være med på det siste steget i kvalifiseringen, som begynner lørdag på PGA Golf de Catalunya utenfor Barcelona. I tillegg til Kofstad og Tage er Jan-Are Larsen med.

180 spillere skal igjennom seks runder. De 35 beste får kategorier på Europatouren neste år. Resten havner på Challengetouren.

Marius Thorp er allerede klar for Europatouren. Har vi veldig med flyt i det siste leddet, kan vi altså få fire spillere på touren neste år.

Det hadde vært noe, det.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.