Taiwansk triumf i Australia

VANT: Yani Tseng med trofét som viser at hun er vinner av Women's Australian Open 2010. (Foto: Getty Images)

Yani Tseng vant tre slag foran Laura Davies.

Med en imponerende sisterunde på 66 slag klatret taiwanske Yani Tseng forbi alt og alle under siste dag av Women's Australian Open i Melbourne.

Laura Davies måtte nøye seg med 2. plass etter sin 71-runde. Amerikanske Karrie Webb, som ledet før avslutningsrunden, endte på tredje etter en skuffende dag med 74 slag.

For Tseng var det hennes andre seier for året. Etter den overraskende majortriumfen i LPGA Championship i 2008, fulgte den taiwanske 21-åringen opp med en ny seier i LPGA Corning Classic påfølgende sesong. På Commonwealth Golf Club i Melbourne spilte hun bare bedre og bedre.

Få trodde det gikk mot seier etter en åpningsrunde på 74 slag. Nå får hun med seg rundt en halv million kroner for seieren.

For vår egen Marianne Skarpnord stemte det ikke helt denne helgen. Med 76 slag siste spilledag endte Sarpsborg-jenta på +11, hele 20 slag bak vinnende Tseng. Det holdt til en 56. plass.

Se resultatlista


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.