Takket lånt caddie for seieren

I SITT RETTE ELEMENT: Matt Bettencourt mener han ikke står tilbake for noen i bunkeren. Nærspillet sikret ham seier i Reno-Tahoe Open i helgen. (Foto: Marc Feldman, Getty Images)

Matt Bettencourt kan takke utsøkt putting og en utlånt caddie for sin første PGA-seier.

Matt Bettencourt får anledning til å delta i sin første PGA Championship etter søndagens seier i Reno-Tahoe Open. Han var ett slag bedre enn Bob Heintz, som misset en putt fra under en meter på det attende hullet - en putt som ville sikret ham omspill om seieren.

Isteden var det altså Bettencourt som kunne smile bredest etter sin 68-runde. Seieren var verdt 540.000 dollar.

- Jeg gjorde noen herlige up and downs, og jeg føler heller ikke at jeg står tilbake for noen bunkerspiller i verden, sa han.

Han var den beste putteren i turneringen. Søndag hadde han 12 enputter og 24 totalt. Etterpå var han snar til å takke caddie Matthew Achatz, som Bettencourt fikk låne av Rocco Mediate mens sistnevnte var på TV-oppdrag under The Open.

- Takk, Rocco, for at jeg fikk låne ham. Han fikk meg til å tro på meg selv.

John Merrick og Mathias Grönberg delte tredjeplassen.

For Henrik Bjørnstad ble det nok en dag helt på det jevne. Han kom seg i mål med en runde på par, nok en gang etter å ha begynt bra. Han var to under etter fire spilte hull, men maktet ikke flere birdies på sin avslutningsrunde.

Dermed ble det en delt 50. plass på nordmannen.

Kilde: pgatour.com

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.