Tålmodige Webb Simpson

SUVEREN FINISH: Webb Simpson hadde en streak på fem hull han sent vil glemme lørdag. (Foto: Hunter Martin, Getty Images)

Webb Simpson leverte en vanvittig avslutning lørdag for å ta grep om Wyndham Championship.

Amerikaneren, som har hatt en glimrende sesong så langt, dog uten å vinne ennå, lå godt plassert etter to runder. Han var tre slag etter ledende Tommy Gainey, og lørdag var dagen for å jage seg helt opp i teten.

Men det så ikke ut til å gå den veien, i hvert fall ikke til å begynne med. Wimpson åpnet med en bogey, fikk en ny en på hull fire, før han fikk orden på spillet sitt. Han rundet på even par, men det var først på hull 13 moroa begynte. Birdie-birdie-eagle-birdie-birdie ble fasiten på de neste fem hullene, og vips så var han i tet. Han leder også med to slag ned til Gainey, som ikke helt fikk det til å stemme lørdag. Two Gloves gikk bare en under par, men han ligger i en god posisjon før den avsluttende runden søndag.

Svenske Carl Pettersson (64) deler tredjeplassen med John Mallinger (65), mens Daniel Summerhays (68) har femteplassen alene, fire slag bak Simpson.

- Du må virkelig være tålmodig på denne banen, fordi du lett kan få bogeys her med den tykke roughen og de ondulerte greenene. Jeg sa til meg selv at jeg måtte være tålmodig og la birdiene komme. Det tok sin tid, men jeg klarte å skaffe meg noen på veien inn, forklarte Simpson etterpå.

- Å avslutte på den måten, var fantastisk, la han til.

Gainey var en frustrert mann etter lørdagens runde. Han har slitt med utslagene hele uka, mener selv at han ikke finner ut av jernene sine, men han redder seg inn takket være et glimrende nærspill.

- Det eneste positive jeg kan ta med meg, er at jeg fortsatt har en sjanse til å vinne denne golfturneringen, sa han etter lørdagens spill.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.