Tar Tiger i forsvar

TROR PÅ TIGER: David Toms tror en Tiger i form vil være en bra tilvekst til laget. (Foto: Robert Meggers, Getty Images)

David Toms har ingen problemer med Fred Couples' valg av Tiger Woods i President's Cup.

Noe kontroversielt ble Tiger Woods tidlig plukket ut av kaptein Fred Couples, til tross for den tidligere verdensenerens frie fall på verdensrankingen, skader og middelmådige prestasjoner. Ingen er i tvil om hva Tiger en gang har vært god for, men spørsmålet er altså hva han kan prestere nå.

Det var ikke Couples i tvil om, men det synspunktet har han fått noe pes for. Mange mener han heller burde valgt noen som faktisk har prestert, noen som lå rett på utsiden av topp ti-listen når det gjelder President's Cup-poeng. Så som for eksempel Keegan Bradley, som har vunnet to ganger på PGA-touren denne sesongen.

Men ringreven David Toms er ikke i tvil om at valget var rett, og at Woods vil være den beste spilleren i verden hvis han er frisk og i form.

- Så hvis han jobber med spillet sitt og han føler seg bra, så tror jeg han er et godt tilskudd til laget, sa 44-årige Toms torsdag.

Han la til:

- Hver gang det er snakk om kapteinens valg, så kommer det til å være spillere som blir utelatt, spillere som fortjener en plass på laget, men du kan ikke velge alle. Den eneste måten å unngå det på, er å droppe kapteinsvalgene og bare ta de 12 øverste på listen. Men jeg tror Fred har tenkt hardt og lenge på dette. Han har snakket med Tiger om det, og jeg tror fortsatt at Tiger, i et match play-format, er veldig vanskelig å slå. Jeg er heller ikke så sikker på at motstanderne vil ønske å møte ham. Jeg synes Tiger er et veldig bra valg.

Woods har vært en skygge av seg selv etter at hans private skandale ble kjent over hele verden mot slutten av 2009. Hans forrige seier kom like før det, i Australian Masters, og han er nå helt nede på en 55. plass på verdensrankingen.

Men Woods har deltatt i alle President's Cup-turneringer siden 1998, og han var svært dominerende da USA vant forrige gang i San Francisco. Også det var i 2009.

Tiger Woods skal delta i Australian Open i Sydney uka før President's Cup. Og som alltid når Tiger spiller, vil fokuset være enormt.

Kilde: Reuters


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.