TaylorMade sluker konkurrent

KJØPT OPP: TaylorMade + Adams Golf =sant. Utstyrsgiganten TaylorMade har kjøpt opp Adams for over 400 millioner kroner. (Foto: Lars Martin Bøe)

TaylorMade-adidas Golf kjøper opp Adams Golf for over 400 millioner kroner.

Tekst: Christian Furu

 

TaylorMade er navnet vi oftest bruker men for å se rekkevidden og størrelsen på selskapet passer det bedre å bruke det fulle navnet TaylorMade-adidas Golf (TMaG).

 

Selskapet inkluderer også Reebok, Rockport og CCM (hockey). Nylig lanserte de faktisk en Rocketballz hockeykølle. Nå vokser TMaG seg enda større ved å kjøpe Adams Golf, et selskap som har opplevd stor vekst de siste årene. Det har gått rykter den siste uken om at Adams skulle selges, de har også tidligere vært på utkikk etter interesserte kjøpere. 

 

Adams er først og fremst kjent for sine svært gode hybrider, et stort antall proffer på PGA Tour og European Tour har en Adams-hybrid i bagen. De har også kvinnenes verdensener Yani Tseng i stallen. Nettopp på kvinnesiden står nok Adams sterkere enn TaylorMade, og TMaG får dermed en viktig utvidelse av sitt sortiment.

 

TMaG legger forøvrig vekt på at Adams har fokus på «game improvement» køller, men de dekker nok hele spekteret av spillere fra proff til nybegynner med sine populære modeller. Det nevnes ikke hva som skjer med Yes! puttere som Adams nylig kjøpte.

 

Avtalen er verd $70 millioner og er forventet sluttført i midten av 2012. Det er ingen tvil om at det kan bli spennende å se hva de får til. Adams er nytenkende, litt annerledes og kan uten tvil tilføre noe til TaylorMades allerede brede utvalg. Merkenavnet Adams skal opprettholdes på lik linje med det vi ser med nevnte Reebok og CCM i dag.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.