Team Alcaidesa fjernes - Team Norway utvides

Team Alcaidesa fjernes - Team Norway utvides

Team Norway består nå av 15 spillere. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Strukturelle endringer i Team Norway, men ingen endringer i laguttaket. Her er de 15 spillerne som utgjør NGFs Team Norway-satsning i 2016.

- Tonje Daffinrud, Vestfold GK

- Marita Engzelius, Oslo GK

- Caroline Martens, Haga GK

- Suzann Pettersen, Oslo GK

- Rachel Raastad, Kjekstad GK

- Marianne Skarpnord, Moss og Rygge GK

- Caroline Westrup, Bærum GK

- Jarand Arnøy, Fana GK

- Christian Aronsen, Miklagard GK

- Elias Bertheussen, Trondheim GK

- Kristian Krogh Johannessen, Drammen GK

- Eirik Tage Johansen, Stavanger GK

- Espen Kofstad, Losby GK

- Ole Ramsnes, Stavanger GK

- Sondre Ronold, Stavanger GK

Christian Aronsen, Ole Ramsnes og Rachel Raastad er hentet opp fra troppen som i 2015 het Team Alcaidesa. Utover dette har eksisterende utøvere fått fornyet tillit av toppidrettsansvarlig Jon Karlsen.

- Team Norway-troppen for 2016 har de samme spillerne som vi avsluttet 2015-sesongen med. Samtlige spillere gjør en jobb vi langsiktig har tro på vil gi resultater, sier Karlsen.

Uttaket gjelder for 2016, men det åpnes for endringer underveis.

(NGF)

 

OL i Rio

For første gang siden 1904 er golf tilbake på det olympiske programmet. Det spilles slagspillturnering for damer og herrer, 72 hull over fire dager. Startfeltet vil være på 60 utøvere i hver klasse, og kvalifiseringen avgjøres etter den offisielle verdensrankingen med følgende kriterier:

- De 15 beste på verdensrankingen er automatisk kvalifisert med et maksimum på fire utøvere per nasjon.

- Deretter fylles startfeltet opp med maksimum to utøvere fra hvert land som ikke allerede har to eller flere spillere innenfor topp 15.

- Kvalifiseringsdato er satt til 11. juli 2016

- Nasjoner kan ha egne kvalifiseringskrav i tillegg til dette, eksempelvis Olympiatoppens kriterier.

 

Per i dag har IGF (International Golf Federation) to norske utøver på kvalifiseringslisten, Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.