Team Norway-sjefen svarer på Thorps kritikk av norske golfere

Team Norway-sjefen svarer på Thorps kritikk av norske golfere

Nylig gikk LPGA-caddie Andreas Thorp ut mot norske toppgolfere, som han mener trener for lite. Team Norway-sjef Jon Karlsen er både enig og uenig.

Denne kommentaren er et svar på Andreas Thorps kritikk av norske golfere, som han mener trener for lite. Les Andreas' kommentar her.

 

Knallhard treningsdisiplin i kombinasjon med smart trening er avgjørende

Tekst: Jon Karlsen, toppidrettsansvarlig i Norges Golfforbund

Andreas Thorp vet hva han snakker om. Det er avgjørende at vi bygger en toppidrettskultur i norsk golf med store treningsmengder, knallhard treningsdisiplin og tøff konkurranse om vi skal lykkes. Land som Korea og Thailand ligger foran på dette området og har stor fremgang på profftourene. Jeg kan betrygge Andreas om at vi ikke ser til USA for å lære om treningsmengder. I januar reiser Geoff Dixon i stedet til Kina med Team Norway Junior-spillerne.

Men det er mer en hard trening som kreves.

Jeg er enig med Andreas at det er utfordrende å finne sultne nok spillere i Norge, hvor det er lett å bli lat fordi vi har det for godt. Men de sultne spillerne finnes

For å bli best, er det like avgjørende at vi trener smartest, med de mest effektive treningsmetodene, samt at vi holder oss skadefrie.

Det er ikke alltid om å gjøre å slå seg til blods med hodeløs mengdetrening fra driving-range matta. Koreanske spillere har veldig høye skadeprosent, og vi har også for mye skader blant proffene våre i Team Norway.

Kunnskap om effektiv trening med lav skaderisiko må gå hånd i hånd med store treningsmengder. I dialog med Olympiatoppen har vi nettopp satt i gang Lars Hefte (Team Norways fysioterapeut) og Gordon Morrison (Team Norway-coach og ekspert på motorisk læring), med å utvikle retningslinjer for trening som langsiktig gir en god kombinasjon av effektiv læring og minimert skaderisiko.

Men effektive treningsmetoder kan ikke bli en unnskyldning for å trene mindre. Det holder ikke å si «jeg har alltid 100 prosent fokus når jeg trener, så jeg trenger ikke like mange timer som konkurrentene».

Effektive treningsmetoder kan ikke bli en unnskyldning for å trene mindre

Jeg er enig med Andreas at det er utfordrende å finne sultne nok spillere i Norge, hvor det er lett å bli lat fordi vi har det for godt. Men de sultne spillerne finnes.

Det er flere og flere som forstår hva som kreves, og vi har tatt noen steg i riktig retning, men det er fortsatt en vei å gå før vi har den treningskulturen vi ønsker.

Klarer vi å bygge en kultur for knallhard trening, med effektive og skadevennlige treningsmetoder, så har jeg troen på at Norge kan bli det beste landet i verden å vokse opp i om man vil bli best i golf.

Hadde jeg ikke hatt troen på det, ville jeg ha funnet meg noe annet å gjøre!


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.