Thatcher sørget for spenning

FORTSATT SPENNING: Tre over par på de to siste hullene for Roland Thatcher bevarte spenningen før morgendagen. (Foto: All Over Press)

Roland Thatcher leder med fire slag etter tre spilte runder av Children’s Miracle Network Classic.

33 år gamle Thatcher beholdt ledelsen sin i Florida med en runde på 70 slag, to under par lørdag. Han ligger med det 18 under for turneringen. Tredjerunden hans var av det fargerike slaget. Da dagen var omme stod det seks birdies, to bogeys og en dobbelbogey på scorekortet hans. Han har opparbeidet seg en luke på fire slag til landsmannen Chris Stroud som ligger 14 under par.
Luken til Thatcher kunne vært større, og med to hull igjen å spille ledet han med syv slag. Men en avslutning på tre over par på de to siste hullene sørget han for at det blir unødvendig spennende for hans egen del før søndagsrunden. Dette er andre gang i karrieren Thatcher leder etter 54 hull på PGA-touren. Sist var under Reno Tahoe Open i 2004, der han endte på en delt femteplass.

Dersom han skulle vinne vil det bli hans første på PGA-touren noensinne. Han har tre seire bak seg som profesjonell, alle på Nationwide-touren.
Turneringen som er den siste på programmet på årets PGA-tour er preget av et svekket startfelt, og nesten ingen av de store stjernene deltar. Av årets Ryder Cup-spillere er det kun to av dem i startfeltet, Stewart Cink og unggutten Rickie Fowler. Cink ligger på en 26. plass, åtte under par. Fowler på sin side ligger på en 11. plass, 11 under par.
Henrik Bjørnstad har også vært med i Florida denne uken. Han var avhengig av å ta sin første seier på touren for å sikre spillerettigheter for neste sesong. Dessverre ble en skuffende sesong rundet av med nok en misset cut for nordmannen.
 
Resultattavlen finner du her

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.