Thorp i føringen i Wales

IMPONERER: Marius Thorp fortsetter sitt solide spill på Challenge-touren. Foto: Tom Erik Andersen

Marius Thorp spilte seg helt til topps i første runde av SWALEC Wales Challenge på Challenge-touren. 

En revansjesugen Marius Thorp er igjen i aksjon på Challenge-touren etter forrige ukes skuffende plassering i Hamburg. Ukens turnering begynte onsdag, og nordmannen har kommet meget god i gang i Cardiff. Med fire birdies og fjorten par er han plassert helt øverst på resultattavlen sammen med italieneren Federico Colombo.
Regnavbrudd
Førsterunden som egentlig skulle fullføres onsdag ble avbrutt midtveis på grunn av kraftig regn. Faretruende skyer lå lenge lavt over banen, og da Marius runde nærmet seg slutten kom fossregnet. Alle spillere ute på banen ble tvunget til å avslutte sine runder og vente til i dag med å fullføre. Etter planen skulle Thorp gå ut kl. 08.30 i dag for å gjøre seg ferdig med sine tre siste hull, men det våte været utsatte starten ytterligere noen timer. Da bæringen endelig fikk fullføre runden kunne han notere nok en birdie på scorekortet og fire under totalt.
Også forrige uke startet Thorp konkurransen med en bogeyfri runde, men maktet ikke da å følge opp det stabile spillet ut helgen. Klarer han det nå lover det bra med tanke på automatisk kvalifikasjon til neste års Europatour. Vinneren av turneringen vil stå igjen med 192 000 kroner.
Øvrige nordmenn
Også Lars Petter Brovold og Peter Kaensche er i aksjon i Wales denne uken. Brovold som egentlig skulle gå ut kl 12.30 onsdag har ennå ikke kommet i gang med sin første runde. Kaensche som er inne i en tung periode fortsetter å slite. Etter å ha misset cuten forrige helg i Tyskland ser det dessverre ikke ut til å løsne for Losby-spilleren denne helgen heller. Han gikk inn i klubbhuset med en 79-runde, syv over par.
Jan-Are Larsen som kom på fjerdeplass i Hamburg har tatt seg en pause og deltar ikke i helgens turnering.
Turneringen kan følges live her:
 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.