Thorp godt i gang i Tyskland

ANGREPSPOSISJON: Marius Thorp, i flight med Matteo Manassero (t.v.) og Marcus Bjerregaard, er klar til å feste grepet om en av neste års Europatourplasser. Foto: eccotour.org

Solid åpningsrunde på Ecco Tour Championship i Hamburg.

Etter forrige helgs sterke femteplass i Rolex Trophy i Sveits, er det nå Ecco Tour Championship på Green Eagle Golf Club i Hamburg som står for døren for Marius. Turneringen slo i gang torsdag, og etter ferdigspilt førsterunde torsdag ligger bæringen på en delt femteplass.
Thorp, som var paret i flight med danske Lucas Bjerregaard og italienske Matteo Manassero, gikk en bogeyfri runde som inneholdt fire birdies og resten par. Solid. 
Startfeltet kjemper om en total premiepott på 1,4 millioner kroner hvorav 228 000 går til vinneren.
Dette er dermed en gylden mulighet for Thorp til å befeste sin posisjon i topp 20-rankingen på Challengetouren, noe som vil gi automatisk kvalifikasjon til neste års Europatour. Her ligger han plassert på 13-plass, og i Hamburg har han åpnet bedre enn alle de tolv som er over ham på listen. Dette åpner muligheten for at han kan gjøre noen kraftige byks opp den totale pengelisten.
Av de andre nordmennene som deltar i turneringen, ligger Jan Are Larsen for øyeblikket på en delt 45-plass med en runde på par. Peter Kaensche åpnet med en 76-runde, tre over par og må kjempe for å komme seg innenfor cutgrensen som foreløpig er satt på +1.
 
Spillerne er i nå i gang med andrerunden og etter tre spilte hull har Thorp falt et par plasser. Han åpnet med en bogey, før han fulgte opp med to par. Scoringen oppdateres live her.
Norsk Golf kommer tilbake med mer.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.