Thorp nærmer seg Europatouren

GRUNN TIL Å SMILE: Marius Thorp er 11 under par etter tre dagers spill. (FOTO: Tom Erik Andersen, Norsk Golf)

Ny sterk turnering av Marius Thorp.

Marius Thorp fortsetter å imponere på Challenge-touren. Søndag gikk han tre under par i Kazakhstan, hvilket betydde at han klatret opp til en delt sjuendeplass. Det fikk han 10.600 euro for, og nå er han så nær en automatisk kvalifikasjon til neste års Europatour at det nesten er til å ta på.

Før helgens turnering hadde han spilt inn litt over 47.000 euro, og med 10.600 til betyr det at han er farlig nær det som var tilstrekkelig i fjor (litt over 58.000 euro, red.anm).

Søndagens runde åpnet i forrykende tempo, med birdies på de tre første hullene, som ble etterfulgt av litt ustabilt spill, til han avsluttet back nine med ni strake par. Hadde han greid en birdie på veien inn, for eksempel på ett av to par 5-hull, ville plassen hans på neste års Europatour vært sikret.

Men slik nordmannen spiller for øyeblikket, og har spilt i hele år, er det lite som tyder på at han har tjent sine siste euro for sesongen.

FRA LØRDAG:
Lørdagens runde gjorde han unna på 69 slag, tre under par, og med det klatret han sju plasser til en 11. plass. Han er to slag unna en femteplass før den avsluttende runden.

Lørdagens 18 hull besto av fire birdies, en bogey og resten par. Bogeyen kom på et par fem-hull.

Turneringen avsluttes søndag.

 
FRA FREDAG:
Fem birdier og tre bogeyer ga en runde to under par for Thorp andre dag av Kazakhstan Open. Dermed falt han 14 plasser nedover, og ligger nå totalt åtte under par. 
Han er imidlertid ikke mer enn fem slag bak lederen, Federico Colombo, som leder 13 under par etter dagens 65-runde. Med en god plassering her kan Thorp sikre europatourkortet for neste sesong. 
 
Mange lave scorer, gjorde at cuten gikk fire under par. Peter Kaensche spilte en 70-runde, to under par, men det holdt likevel ikke til helgespill. Jan-Are Larsen endte på par, så heller ikke han får spille de to siste rundene. 
 
 
ETTER FØRSTE RUNDE
Tre nordmenn er i aksjon på Challenge-touren i Kazakhstan denne uken. Marius Thorp har kommet best i gang.
 
Marius Thorp, Jan-Are Larsen og Peter Kaensche er denne uken i Kazakhstan for å spille årets sjette siste turnering på Challenge-touren. Det er en revansjesugen Larsen som kommer til Kazakhstan. Sist helg misset han cuten i Allianz Europen i Frankrike. Thorp og Kaensche stod over den turneringen for å forberede seg til denne ukens konkurranse.
Av de norske gutta er det Thorp som har kommet best i gang. Med en meget solid 66-runde, seks under par ligger han på en foreløpig delt fjerdeplass. Runden hans inneholdt hele syv birdier samt en bogey. Fjerdeplassen deler han med fire spillere. De jager den ensomme lederen Christophe Brazillier fra Frankrike på åtte under. Mellom Thorp og lederen deler Magnus Carlsson og Daniel Gaunt andreplassen på syv under.
Jan-Are Larsen gjennomførte en helt grei runde på én under par. Runden hans bestod av tre birdier og to bogeys. Han ligger dermed på en 69. plass, syv slag bak teten. Ett slag bak ham ligger Peter Kaensche plassert som nummer 85. Losby-spilleren har hatt en tøff sesong så langt. Klarer han cuten denne helgen vil det bli for første gang siden The Princess-turneringen i Sverige 4. juli. Da endte han på 59. plass. Av de fjorten turneringene han har spilt i år har han klart cuten i kun to. 
Thorp og Larsen har en gylden mulighet til å befeste sine topp 20-posisjoner på Challenge-tourens pengeliste dersom de skulle gjøre det bra denne uken. De ligger på henholdsvis 14. og 17. plass på denne rankingen. Kun en turnering har en større premiepott på årets tour, og totalt utbetales det 64 000 euro, drøyt en halv million kroner til vinneren.
For øyeblikket ligger Marius Thorp foran alle spillerne som er plassert over ham på årets pengeliste. Fortsetter han sitt gode spill ut helgen kan han gjøre et byks oppover listen, og så og si sikre sin plass på neste års Europatour før årets sesong er ferdigspilt.
 
Livescoring finner du her.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.