Thorp skuffet i Frankrike

I GLEMMEBOKEN: Marius Thorp vil nok slette helgens turnering fra hukommelsen så fort som mulig. Foto: All Over Press.

Marius Thorp fikk det aldri helt til å stemme i årets fjerde siste Challenge Tour-turnering.

Marius Thorp har denne uken deltatt som eneste nordmann i Allianz Golf Open du Grand Toulouse i Frankrike. Turneringen var årets fjerde siste på Challenge-touren, og nordmannen er langt på vei sikret avansement til neste års Europatour. Et godt resultat i Frankrike hadde garantert ham automatisk kvalifikasjon, men han må nok smøre seg med litt tålmodighet. Ukens konkurranse var av det forglemmelige slaget.

Før dagens runde lå Thorp på nest sisteplass. I dag avsluttet han med sin beste runde for turneringen, 71 slag som er banens par. Dermed endte han tolv over for turneringen og 64. plass. Dagens scorekort bestod av to birdies, to bogeys og resten par. Mye mer stabilt enn spillet han har levert tidligere denne uken.

Østerrikeren Bernd Wiessberger vant turneringen med ni under par totalt. Han avsluttet med en runde på tre under par, og endte dermed fire slag foran franskmannen Charles Russo. Han kunne med det inkassere 192 000 kroner.

Jan-Are Larsen skulle egentlig også delta i Toulouse men måtte trekke seg på grunn av lungebetennelse. Med kun tre turneringer igjen på årets Challenge-tour begynner tiden å renne ut for Larsen med tanke på kvalifikasjon til neste års Europatour. Han ligger for øyeblikket på en 26. plass, seks bak den viktige 20. plassen. Marius Thorp ligger på denne listen som nummer 11.

Neste turnering på programmet er Roma Golf Open i Italia, og spilles fra 13. til 16. oktober.

Resultatliste

Fra lørdag

Thorp klarte cuten med et nødskrik fredag, men har falt ytterligere tilbake lørdag. Etter tre runder ligger han på en delt 71. plass, med kun en spiller bak seg på resultattavlen. Dagens birdieløse runde på syv over par bestod av fem bogeyer, en dobbelbogey og resten par. Dermed ligger han 12 over par for turneringen. Bæringen vil nok bare få unnagjort helgens turnering slik at han kan begynne å forberede seg til neste turnering som er Roma Golf Open i Italia.

Østerrikeren Bernd Wiesberger leder i Toulouse med seks under par. Wiesberger kunne notere dagens beste score, 67 slag og fire under par. Slaget bak følger Charles Russo fra Frankrike på fem under par. Fire spillere deler tredjeplassen på tre under.

Fra fredag

Etter gårsdagens førsterunde lå han på 68. plass, tre over totalt. Fredagens runde gikk han på 73 slag, ett slag bedre enn gårsdagen. Han ligger dermed fem over for turneringen på en delt 60. plass sammen med 13 andre spillere. Charles Russo fra Frankrike leder turneringen med syv under par.

Thorp var lenge i faresonen for å ikke klare cuten fredag, og dermed gå glipp av helgens to avsluttende runder. Han åpnet med en birdie på det første hullet, men tre bogeys fra hull fem til åtte gjorde at han skjerpe seg de siste ni. Det klarte han og gikk andre halvdel av runden på par. Han endte med akkurat på cutgrensen som ble satt på fem over, og er dermed garantert ukelønn denne uken også.

Fra torsdag

Etter et par ukers spillepause, er det igjen duket for en ny turnering på Challenge-touren. I forrige turnering, M2M Russian Challenge Cup endte Marius Thorp som nummer 24, og klatret med det opp til tiendeplass på Challenge-tourens pengeliste. Nå gjenstår kun fire turneringer av årets sesong, og torsdag gikk startskuddet for Allianz Golf Open du Grand Toulouse i Frankrike. Thorp deltar som eneste nordmann, og er nesten allerede sikret en topp 20-plassering på pengelisten som sikrer avansement til neste års Europatour. Det er totalt 1,2 millioner kroner i potten, hvorav 192 800 går til vinneren. Med en bra plassering i Frankrike vil all tvil om avansement for unge Thorp feies til side.

Det har gått tregt for bæringen i åpningsrunden. Dagens runde var av de ustabile slaget, og inneholdt tre birdies, to bogeys og to dobbelbogeyer. Det gir 74 slag totalt, tre over par for turneringen. Det holder foreløpig til en delt 68. plass. Syv slag foran ham ligger engelskmannen Stuart Davis som leder konkurransen med fire under par. Ett slag bak følger trekløveret Oliver David (FRA), Lloyd Saltman (SKO) og Stuart Manley (WAL) på tre under.

Jan-Are Larsen ligger for på 23. plass på årets pengeliste, og er avhengig av å prestere i årets avsluttende turneringer for å slippe å måtte gå gjennom den tøffe q school-kvalifiseringen for å kvalifisere seg til Europatouren i 2011. Derfor passer det dårlig at han ikke kan delta i ukens turnering på grunn av lungebetennelse. På sin nettside skriver han: 

- Det er første gang jeg står over en turnering i mine åtte år som profesjonell på grunn av sykdom. Det er litt kjedelig at det kommer på dette tidspunktet, men jeg får bare gjøre det jeg kan for å bli frisk og forsøke å komme i form til de siste turneringene. 

For øyeblikket er det Lee Slatterly fra England som innehar den viktige 20. plassen. Med 46 316 innspilte euro så langt i år ligger han kun 2 469 euro, snaue 20 000 kroner foran Larsen.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.