Thorp før Solheim Cup: – Tutta kan fortsatt bidra

Thorp før Solheim Cup: – Tutta kan fortsatt bidra

Andreas Thorp mener det blir avgjørende for Europa å få en god start dersom de skal ha håp om å vinne Solheim Cup. (Foto: Getty Images)

LPGA-caddie Andreas Thorp var med da Europa sist gang vant Solheim Cup på amerikansk jord. Han tror Suzann Pettersen fortsatt kan spille en viktig rolle for laget – selv om hun ikke skal spille.

Onsdag kom den kjipe nyheten om at Suzann Pettersen dessverre måtte trekke seg fra årets Solheim Cup etter å ha slått opp en gammel ryggskade under en joggetur hjemme i Norge forrige uke. 

Dermed overtok reserve Catriona Matthew Tuttas plass på laget. Samtidig overtar Tutta Matthew sin plass som en av Annika Sörenstams visekapteiner under turneringen.

Det tror LPGA-caddie Andreas Thorp var en god idé.

– Jeg husker hvor viktig Tutta var for laget da Europa vant i Denver 2013. Hun dro i gang hele gjengen i garderoben og viste seg som en leder. I tillegg er det et veldig ungt lag i år, og Tutta med sin rutine kan ha en mentor-rolle for spillere som Emily Pedersen, sier Thorp.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Andreas Thorp sammen med Suzann Pettersen etter seieren i Solheim Cup i 2013. Dette var første gang Europa vant turneringen på amerikansk jord. (Foto: Getty Images)

Han presiserer likevel at det er et stort tap for Europa at Tutta ikke selv skal spille.

– Selv om Tutta ikke har vært i toppform, mister de sin største stjerne. Matthew er flere hakk svakere, og jeg er veldig overrasket over at Annika valgte henne foran noen av de yngre spillerne som har vist god form i sommer. Det er alfa-og-omega å ha spillere i form. De klarer å takle presset bedre fordi de har selvtillt. En spiller ute av form har lite selvtillit, og da blir det vrient å spille en så stor turnering som Solheim Cup.

– Hvor stor rolle spiller egentlig kapteinene på utfallet av turneringen? 

– Taktikk har MYE å si, men det meste av taktikken legges på forhånd. Kapteinene har en plan A, en plan B og kanskje til og med en plan C. I 2013 visste Beatriz og jeg allerede flere måneder i forveien at vi skulle spille med Tutta og Karine Icher.

Amerikanere elsker å lede, men de er svake når de kommer bakpå.

Andreas Thorp

– Nå blir det en stor utfordring for Annika å justere, ettersom Tutta trakk seg så sent. Dette kan ødelegge for balansen i plan A og oppsettet hennes. Jeg håper hun har laget en plan for om dette skulle skje, forklarer Thorp.

USA er som vanlig favoritter på papiret før Solheim Cup, men Thorp sier de i år kanskje er enda større favoritter enn normalt. Han mener Europas største håp blir å få en god start på fredag.

– De har unge, sterke spillere, og i år synes jeg de også ser enda mer ut som et lag enn tidligere. Før har det vært mer en gjeng med individualister som har vært samlet. Nøkkelen for Europa blir å komme bra i gang. Det amerikanske publikummet er mer høylytt enn europeerne, så hvis de klarer å gjøre spillerne nervøse tidlig, kan mye skje. Amerikanere elsker å lede og vinne, men de er svake når de kommer bakpå.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.