Thrilleravslutning i vente

TILBAKE I FORM: Phil Mickelson fikk en etterlengtet opptur lørdag. (Foto: All Over Press)

Phil Mickelson, Vijay Singh, Lee Westwood, Adam Scott, Dustin Johnson, Tiger Woods, Rory McIlroy, Graeme McDowell -alle kjempende i toppen. Hva mer kan en golfelsker be om?

Vijay Singh fortsetter å lede BMW Championship, men må nå finne seg i å dele ledelsen med Phil Mickelson. Med en total på 16 under par, leder de to med ett slag på Lee Westwood og verdensener Rory McIlroy, som jager sin andre seier på rad.

Etter å ha slitt i lengre tid, begynner "Lefty" endelig å vise Ryder Cup-form. Han klinket til med 10 birdies på vei til sin 64-runde. Han mener FedEx Cup viser at sesongen langt på nær er ferdig når årets siste major er ferdigspilt.

- Det har vært fantastisk. Vanligvis hadde gutta pakket sakene etter PGA-mesterskapet. Nå har de beste spillerne enda mer å spille om. Med Ryder Cup rett rundt hjørnet er dette en bra måte å forberede seg på. Ingenting holder deg skarpere enn konkurranse, sier Mickelson til pgatour.com

Til sammen er det bare fem slag som skille de 16 beste spillerne. Totalt har de vunnet 29 majorer og 21 World Golf Championship-turneringer. Fire av dem har vært verdensenere det siste tiåret.

- Kremen har virkelig reist seg til toppen, kommenterer Lee Westwood, som selv er en av de tidligere verdensenerne.

- Publikum har et høyt støynivå, det er et utrolig leaderboard. Det kommer til å bli gøy, jeg er glad jeg er i posisjon til å vinne, sier Adam Scott.

Og publikum har hatt mye å juble for så langt i FedEx Cup-sluttspillet. I forrige uke holdt Rory McIlroy stand mot Louis Oosthuizen, Tiger, Mickelson og Dustin Johnson. Uken før beseiret Nick Watney spillere Brandt Snedeker, Sergio Garcia og Johnson. Og nå er leaderboardet enda sterkere.

- På torsdag spilte jeg litt krampaktig på de første ni, men etter det har jeg roet meg ned og spilt mye god golf. Jeg ser frem til morgendagens "shootout". Det kommer til å bli gøy, sier Phil Mickelson.

"Shootouten" har blitt gjort mulig takket være tungt regnvær mellom rundene. Dette har ført til ballplassering ute på banen. Kombinert med myke greener, kan spillerne angripe selv de vanskeligste flaggplasseringene.

Tiger Woods har også heng i toppen, men det så lenge mørkt ut. En tøff start på runden så ut til å bli enda værre da han begynte å slite med kneet sitt på front nine. På det niende hullet skulle det endelig snu da han chippet i hullet fra ni meter. Det startet en spurt med fire birdies på fem hull, og plutselig var han tilbake i gamet.

- Jeg har en mulighet. Men jeg må nok gå 63 eller 64 imorgen for å ha en mulighet, fastslår Woods. Med 13 under par totalt ligger han tre slag bak Mickelson og Singh.

Heller ikke for Rory McIlroy satt svingen optimalt lørdag. Men nord-iren scoret bra, og kom seg inn på 69 slag, en runde han sier føltes som en 76-runde.

- Jeg er henrykt over å bare være ett slag bak imorgen, for spillet mitt fra tee til green var ikke veldig bra. Jeg kloret meg fast, og senket noen viktige putter som holdt meg inne i turneringen.

 

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.