Thrilleravslutning i vente

LEDER: Graeme McDowell kan ta sin andre majorseier, og sin andre i U.S. Open søndag. (Foto: All Over Press)

Med et tettpakket leaderboard med Jim Furyk og Graeme McDowell på toppen, er det duket for en spennende avslutning av U.S. Open. Tiger Woods slet, og falt til fem bak.

Søndag er det duket for lederball mellom Jim Furyk og Graeme McDowell i U.S. Open. De to deler ledelsen på en under par, to slag foran nærmeste utfordrer Fredrik Jacobson fra Sverige. Etter at "G-Mac" gikk to under par lørdag, og Furyk gikk på par er de to de eneste spillerne i feltet under par.

 

Men det blir langt fra en kamp mellom to spillere på søndag. Hele 26 spillere er innenfor seks slag fra teten.

 

Både Furyk og McDowell har erfart det å vinne majorturneringer tidligere. McDowell vant U.S. Open i 2010, mens Furyk vant den samme turneringen i 2003. Furyk er nå ørliten favoritt til å vinne hos bookmakerne, ettersom han er en av de beste avslutterne på touren. De 17 siste gangene han har tatt med seg en ledelse til avslutningsrunden, har han vunnet 10 av dem.

 

Tiger sprakk 

 

Lørdag gikk han i ball med Tiger Woods, og slo ham med fem slag. En margin på fem slag opp til toppen er fullt mulig å ta igjen på en runde på The Olympic Club, men med 13 spillere foran seg på leaderboardet er det lite sannsynlig.

 

Skulle han klare det usannsynlige vil det bli hans første majorseier hvor han ikke leder før den siste runden. Med en iskald putter stod det til slutt seks bogeys og kun en birdie på Tiger sitt scorekort lørdag. 

 

- Jeg må gå en lav runde i morgen, og gjøre noen birdies tidlig så får vi se hva som skjer. Alt handler om tålmodighet. Det handler om å gjøre noen birdier her og der, man må ikke gå ut og gå på 62 eller 63 slag. Dette er tross alt en U.S. Open, sier han. Nå deler han 14. plassen med Matt Kuchar, Retief Goosen og Martin Kaymer

 

Verdenstreer Lee Westwood og Ernie Els har også blandet seg i tetkampen. De ligger begge bare tre slag bak. Ernies akilleshel denne sesongen har vært puttingen, men denne uken har han brukt færrest putter i hele feltet. 15 år etter siste U.S. Open-seier føler han har en god mulighet søndag.

 

- Av en eller annen grunn klarer jeg å være tålmodig igjen denne uken - det er på mange måter min styrke i majorturneringer.

 

For Lee Westwood handler det om tro på seg selv - tro på at han kan vinne en majorturnering. Det har han ikke klart ennå, til tross for at han er nummer tre i verden og har vunnet 24 ganger på touren.

 

- Det viktige imorgen blir å gå ut og tro at jeg er god nok til å klare det. Jeg må klare å gi meg slike muligheter oftere.

 

17-åring imponerer

 

Med å kjempe om seieren er også den 17 år gamle amatøren Beau Hossler, som er i ferd med å gjennomføre en av de sterkeste prestasjonene i majorhistorien. Med runder på 70, 73 og 70 slag deler han 8. plassen med blant annet Jason Dufner og Webb Simpson, bare fire slag bak.

 

I presseboksen etter runden sa Tiger Woods at spillerne fem slag bak er definitivt fortstatt med og kjemper. Det er Graeme McDowell i tet helt enig i. Den som klarer å gå under par er garantert til å klatre.

 

- Det er ikke stor forskjell på en 67- og en 76-runde ute på denne banen. Jim og jeg leder, men det er mange som kan vinne denne turneringen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.