Thrilleravslutning i vente

SPENNENDE: Suzann Pettersen kjempet hardt, men gikk tapene ut av matchen mot Cristie Kerr og Morgan Pressel. (Foto: All Over Press)

Det står helt likt mellom USA og Europa før søndagens avsluttende singlematcher.

Suzann Pettersen ble hvilt under formiddagens foursome-matcher, og tilbrakte dermed starten av dagen på sidelinjen. Til tross for at Suzann med god margin er Europas sterkeste kort i Irland denne uken, så laget likevel ikke ut til å savne henne nevneverdig.

Europa gikk opp i en imponerende 7-5 ledelse tidlig, mye takket være den svenske duoen bestående av Caroline Hedwall og Sophie Gustafson. De stod for dagens prestasjon da de slo Angela Stanford og Stacy Lewis hele 6&5. Dette innebærte at både Gustafson og rookie Hedwall på det tidspunktet hadde tatt full pott på de matchene de hadde spilt.

Formiddagens andre europeiske seier skulle komme til to andre svensker - Maria Hjort og Anna Nordqvist beseiret Brittany Lang og Juli Inkster 3&2, kun noen minutter etter at Morgan Pressel og Ryann O´Toole hadde tatt amerikanernes første poeng for dagen mot Karen Stupples og Christel Boeljon.

I den fjerde og siste matchen delte Catriona Matthew og Azahara Munoz matchen mot stjernene Cristie Kerr og Paula Creamer, og man kunne dermed konstatere fordel Europa før ettermiddagens fourball-matcher.

Les også: Tutta spares i åpningsmatchen

Her var også Suzann Pettersen tilbake i aksjon, denne gang med Caroline Hedwall. Det ble en flott og jevnspilt match mot Morgan Pressel og Cristie Kerr, som amerikanerne ledet nesten hele veien. Da de kom til det 16. hullet utlignet Tutta og Hedwall, men amerikanerne slo umiddelbart tilbake. Da de delte det 18. hullet var den amerikanske seieren et faktum, og Tutta og Hedwall måtte notere sine første tapte poeng for uken.

Den eneste europeiske seieren på formiddagen skulle komme til Laura Davies og Mellisa Reid, som beseiret Brittany Lang og Michelle Wie 4&3. Det ble forøvrig skrevet Solheim Cup-historie i dag, for med seieren ble Davies turneringens største poengsamler noensinne, et halvt poeng foran Annika Sörenstam.

- Vi hadde noen fantastiske matcher i dag, men amerikanerne kom litt tilbake. Jentene spilte veldig veldig bra, men vi senket ikke nok putter. Jeg har veldig tro på spillerne mine, og nå handler alt om morgendagen. Spillerne er heltente og i form, sa Europas kaptein Alison Nicholas på slutten av dagen.

I de to øvrige matchene vant Stacy Lewis og Ryann O´Toole mot Sandra Gal og Christel Boeljon, mens Paula Creamer og Brittany Lincicome vant 3&1 mot Maria Hjort og Azahara Munoz.

Det står nå 8-8 mellom de to lagene, og selv om Europa har overrasket mange med å holde stand mot USA må det sies at det er noe skuffende at de ikke leder. På et punkt lå de tre poeng foran amerikanerne, men en imponerende sluttspurt sørger for at det er helt åpent igjen søndag.

- Jeg føler vi har en god sjanse til å vinne imorgen, sa Suzann Pettersen i presseboksen etter runden.

Vi håper hun har rett.

NB! Dersom USA og Europa ender opp med like mange poeng betyr det at amerikanerne vinner turneringen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.