Thrilleravslutning i vente på Hauger

SOLID: Krisoffer Ventura imponerer med sitt modne spill denne uka, og føler fortsatt han har mye mer å gå på. (Foto: Christian Døvle)

Tre nordmenn ligger på 14. plass før siste runde av Norwegian Challenge, blant dem 16 år gamle Kristoffer Ventura. Og veien er ikke lang opp til de øverste plassene.

Det begynner virkelig å dra seg til på toppen av leaderboardet på Hauger, og alt ligger til rette for en meget spennende avslutning søndag.

Eirik Tage Johansen, Marius Thorp og Kristoffer Ventura er alle fem under par før siste runde, og har i skrivende stund fem slag opp til ledelsen, og kun tre opp til de seks som deler andreplassen. Med andre ord utrolig jevnt i toppen.

Den norske trioen har kun ett slag opp til en topp ti-plassering, og selv om det er en luke opp til toppen må det være lov å drømme om en norsk topplassering. Med en lav score i morgen er man garantert å avansere mange plasser, ettersom lederscoren har kun har forflyttet seg to slag siden første runde. Engelskmannen James Hepworth leder med ti under totalt.

Tidligere i dag gjorde Marius Thorp et tigersprang opp resultatlisten, og han har nå selskap på 14. plass av Eirik Tage Johansen som falt tilbake med sin andre strake runde på par, mens Ventura gikk en under.

Dette var den tredje strake runden under par for 16-åringen fra Moss & Rygge, som føler han har enda mer inne.

- Jeg er ikke misfornøyd, men jeg har mye å gå på på green. Spillet var litt mer ustabilt i dag, men jeg senket ikke nok putter, sier han til Norsk Golf etter runden.

Ventura fikk en knallstart på runden med eagle på det tredje hullet, og var på et tidspunkt på delt tredjeplass i turneringen. Derfra fulgte tre bogeys og to birdies, og unggutten sier han fortsatt kke føler noe press ute blant proffene.

- Jeg er fortsatt avslappet og rolig. Nå må jeg bare jobbe mer med putteren så satser jeg på at jeg senker flere putter imorgen.

Eirik Tage Johansen var på sin side ikke fornøyd etter å ha falt tilbake.

- Det var litt labert i dag. Bra fra tee, men jeg scorer dårlig. Jeg må bare satse på bedre uttelling imorgen. Jeg føler jeg ikke er noe langt unna en god runde, sier han.

Slaget bak Tage føler Paul Nilbrink på delt 23. plass. Nilbrink åpnet dagen på delt 11. plass, men falt tilbake med en over par lørdag.

 

Norsk Golf kommer tilbake med mer når spillerne er ferdige.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.