Thrillerhelg i vente

SIN FØRSTE? 42 år gamle Darren Clarke kan bli den tredje nord-iren til å vinne en major-tittel på to sesonger. (Foto: All Over Press)

Darren Clarke og Lucas Glover deler ledelsen etter to runder av The Open Championship. 31 spillere ligger tre slag eller færre bak.

På en dag hvor torsdagens ledere Thomas Bjørn og Tom Lewis falt tilbake, var det en nord-ire og en amerikaner som klatret til toppen av leaderboardet under fredagens andrerunde av The Open. 

Og nei, nord-iren er hverken Rory McIlroy eller Graeme McDowell, men 42 år gamle Darren Clarke. Han deler ledelsen med Lucas Glover etter at de to noterte seg for andrerunder på 68 (-2) og 70 (E) slag. På fire under par totalt har de tre spillere som jager ett slag - gårsdagens leder Thomas Bjørn, verdenstreer Martin Kaymer og Chad Campbell. Hele syv spillere deler syvendeplassen ytterlige ett slag bak.

Hard bane

Darren Clarke har ikke hatt en topp ti-plassering i en major-turnering på over et tiår, men ligger nå an til å ta sin første major-tittel i karrieren. Gresset på Royal St. George´s er rene asfalten, og en drive som tilsynelatende ser ut til å rulle pent i midten av fairway kan lett suges inn i de dype potbunkerne når det er så hardt og tørt. Derfor håper han på regnvær hele helgen.

- Det er fortsatt en lang lang vei å gå med to runder igjen. Værmeldingen er visstnok veldig dårlig, det gleder jeg meg til, men banen kommer fortsatt til å være utrolig tøff.

Og at turneringen fortsatt er åpen er helt sikkert. Spillere som Adam Scott, Phil Mickelson, Rory McIlroy, Sergio Garcia og Steve Stricker ligger og lurer like bak. 

I motsetning til Clarke har Lucas Glover allerede rukket å plassere et major-trofé i premiehylla. For to år siden vant han US Open på Bethpage State Park. Til tross for at han åpnet ukens turnering med en knallsterk 66-runde var han likevel fornøyd med å notere en runde som var fire slag dårligere fredag.

- Jeg senket ikke så mange putter som i går, men jeg er mer enn fornøyd med å gå denne banen på par, sa Glover etter runden.

Populært ess

Dagens høydepunkt var det Tom Watson som skulle stå for. Med fem Open-titler har Watson blitt en meget populær figur på de britiske øyer, og i går skulle han bli enda mer populær. På det sjette hullet dro den levende legenden opp ett firerjern, slo ballen mykt på green før den hoppet en gang og rett i koppen. Til ellevill begeistring blant de oppmøtte.

- Skulle ønske jeg klarte å se at den gikk inn, sa 61-åringen i det han spaserte til green. Dette var hans andre hole-in-one i The Open noensinne.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.