Ti år siden Thorp skrev norsk golfhistorie

Ti år siden Thorp skrev norsk golfhistorie

SURREALISTISK: Ingen små navn som applauderer Thorp i bakgrunnen: Tiger Woods og Chris DiMarco. (Foto: Getty Images)

Marius Thorp ble i 2006 den fjerde nordmannen noensinne som spilte The Open, og den første til å klare cuten. Se høydepunktene fra den magiske uken som ble kronet med «The Silver Medal».

Når The Open Championship slår i gang på Royal Troon denne uken, markerer det ti år siden Marius Thorp spilte The Open på Royal Liverpool.

Thorp endte til slutt på 48. plass i turneringen, og ble med det beste amatør. Kanskje enda gjevere enn Silver Medal var muligheten til å hilse på vinneren Tiger Woods under premieseremonien.

– Det er utrolig at en ung amatør klarer cuten i et stort mesterskap mot de beste i verden. All ære til ham. Golf er vanskelig og når en amatør spiller bra her, er det prisverdig. Tydeligvis er han et stort talent, sa Tiger Woods til TV2 den gang.

Woods var ikke den eneste stjernen som hyllet Thorp sin prestasjon. Thorp spilte med legenden Tom Watson under den siste runden. Han hadde dette å si om bæringens innsats:

 – Han minner meg veldig mye om meg selv som 18-åring. Veldig imponerende, sa Watson.

Thorp var i brennhet form hele 2006, som må regnes for å være tidenes beste norske amatørsesong. 

(Les også: Ti år siden Henrik fikk Golf-Norge til å koke)

I juni dette året knuste han resten av feltet i junior-VM i Japan med imponerende 17 under par etter fire runder. På lag med Espen Kofstad, Anders Kristiansen, og Are Friestad ble det også sammenlagtseier for Norge.

Uken før vant det norske laget overlegent i prestisjetunge German Boys, og det europeiske golfmijøet begynte å sperre øynene opp for den fremadstormende norske troppen. Thorp endte på andreplass i denne turneringen bak vinneren Are Friestad, og de norske spillerne okkuperte de fire øverste plassene på leaderboardet.

Som vi alle vet la Thorp dessverre opp golfkarrieren i 2011. Det betyr ikke at vi blir lei av å se en 18-år gammel nordmann menge seg med verdenseliten i verdens største golfturnering. Se og nyt!

(Video: ohenrik/YouTube)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.