Ti norske klubber med på globalt dame-løft

Ti norske klubber med på globalt dame-løft

Drøbak GK, her fra en LET Access-turnering for to år siden, og ni andre norske klubber er med på Women's Golf Day. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

6. juni er det duket for den verdensomspennende golfdagen for kvinner. Ti norske klubber er med på arrangementet.

700 golfklubber i 46 land og til sammen nesten 30 000 personer har meldt seg på arrangementet, som varer i fire timer tirsdag 6. juni.  Den overveldende responsen har gjort at arrangøren nå har sett seg nødt til å stoppe flere påmeldinger fra klubber.

I Norge arrangeres Women’s Golf Day på Tyrifjord GK, Miklagard GK, Hakadal GK, Oppegård GK, Nordhaug GK,  Drøbak GK, Moss & Rygge GK, Borregaard GK, Onsøy GK og Atlungstad GK.

– Hva om alle golfere, kvinner som menn, tar med en jente eller kvinne til sin golfklubb? Får henne hekta på golf ved å gi henne en opplevelse av det gode golfmiljøet, en inspirerende treningsøkt og en prøverunde ute på golfbanen? Bare i Norge vil potensialet være 100 000 flere golfvenner, sier Anja Solevågseide i NGF til Norsk Golf, og legger til:

– Om du er lidenskapelig golfspiller som tar med en venn, om du er tidligere golfer som ivrer etter å komme tilbake på banen, eller om du aldri har tatt i en golfkølle før, så møt opp på en av deltakerklubbene. Her er opplegget klart, slik at du kan bli overøst av golfglede.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Arrangementet kommer til å bestå av to timer med golf, enten instruksjon eller ni hull med scramble på banen, og to timer med sosiale aktiviteter. 

 Ifølge en verdensomspennende undersøkelse som ble gjort i fjor vinter, The Glocal Economic Value of Increased Female Participation in Golf, er hele 29 prosent av de ikke-golfspillende kvinnene i USA, Storbritannia, Irland, Sverige, Frankrike, Japan, Sør-Korea og Australia interessert i å begynne å spille golf.

Rapporten estimererer verdien av det uforløste potensialet til nesten 300 milliarder kroner for golfsporen. Selv om det er utopisk å tro at golfbransjen vil lykkes i å omvende alle disse kvinnene til golfspillere, gir det en indikasjon på hvor viktig rolle kvinner kan ha i å løfte golfsporten.

De siste årene har mange klubber i Norge for alvor satt det høyt på sin prioriteringsliste å øke kvinneandelen i golfklubb. Kvinneandelen i Golf-Norge i dag er på cirka 24 prosent.

Women’s Golf Day sin hjemmeside 

Women’s Golf Day sin Facebook-side 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.