- Tid for å tenke nytt i golf-Norge

ANNERLEDES: Holtsmark GK er én av banene som har evnet og hatt muligheten til å tenke nytt i golf-Norge. Foto: Hotsmark GK

Selv i en konservativ sport er det viktig å være nytenkende, poengterer KPMG.

- De som sannsynligvis har opplevd de største konsekvensene av finanskrisen er de banene som nå mister medlemmer, sier direktør Erik Solberg i KPMG.

Den siste undersøkelsen gjennom deres Golf Advisory Practice viser at mange klubber i Norden har mistet medlemmer til såkalte ”postkasseklubber”, og har også hatt utfordringer med å rekruttere unge medlemmer.

- Hele 36 prosent av de anlegg som undersøkelsen omfatter har opplevd et fall i antall medlemmer, mens en like stor andel har fått en oppgang, forteller han.

Krisen har forsert arbeidet med å finne nye foretningsmodeller for banene. Etter at man i en rekke markeder både har hatt en overetablering og stagnasjon i nye spillere har det vært nødvendig å tenke nytt.

- I Norden er green-fee fortsatt lav, det er kun Øst-Europa som i snitt ligger under oss. Men å øke baneleien ytterligere, er ikke nødvendigvis en vei ut av krisen, påpeker Solheim og anbefaler at golfbanene legger like mye lidenskap i totalopplevelsen til både spillere og andre potensielle brukere av anlegget, som de har på arbeidet på banen.

- Nye forretningsmodeller som både øker tilgjengeligheten og er mer fleksible, også på pris, kan bidra til økt attraktivitet, ikke minst blant potensielle sponsorer i næringslivet. Selv i en konservativ sport er det mulig å være nytenkende, og tiden vi er inne i øker nok muligheten for nettopp det i Norge, sier Erik Solberg.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.