Tidenes største juniordeltagelse i norsk turnering?

Tidenes største juniordeltagelse i norsk turnering?

Oslo GK er landets største juniorklubb. Her fra Suzann Junior Challenge i 2013. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Helgens tradisjonsrike turnering Sarah & Carl’s Cup på Oslo GK har hele 180 påmeldte barn og juniorer.

Turneringen som i år fyller sitt 30. årsjubileum, har sitt største startfelt noensinne lørdag. Etter det Norsk Golf kjenner til er det også tidenes største klubbturnering i Norge i juniorsammenheng. 

Suzann Pettersen er blant tidligere vinnere i turneringen. Det spilles i ni forskjellige klasser fordelt på alder og handicap, med tilpassede utslagssted for de ulike klassene.

– En del av juniorsatsingen i Oslo Golfklubb er å få barn og unge til å delta i turneringer og da er det moro å se at interessen for denne turneringen er stor. Hyggelig er det også at det deltar mange spillere fra andre klubber, sier klubbens idrettssjef, Jan Wojtaszek til Oslo Golfklubbs hjemmeside

Til tross for at det er rundt 8000 juniorer som spiller golf i Norge, var det i fjor anslagsvis kun 400 av dem som aktivt deltok i turneringer, under fem prosent. Denne våren har det imidlertid kommet noen oppløftende rapporter fra ute i klubbene. Den andre helgen i mai deltok hele 15 prosent av Østfolds juniorer i turneringer, en økning på 50 prosent fra i fjor.

En oversikt Norsk Golf utarbeidet i fjor, viste at Oslo GK er Norges soleklart største juniorklubb med 350 juniormedlemskap. Det utgjør drøye 15 prosent av klubbens medlemsmasse.  Juniorandelen i Norge forøvrig ligger på snaue åtte prosent.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.