Tidenes yngste nummer én

BEST I ASIA: Noh Seung-yul blir Asia-tourens mest-innspillende spiller i 2010. Det er han stolt av. (Foto: Andrew Redington, Getty Images)

Noh Seung-yul er så godt som sikret pengetittelen på Asia-touren.

Det ble klart etter helgens Hong Kong Open, der argeste konkurrent Marcus Fraser ikke ble bedre enn nummer ti. For det fikk han 50.000 amerikanske dollar, men han ligger fremdeles over 200.000 dollar bak Noh.

Fraser skal stort sett bare spille hjemme i Australia kommende måned. Black Mountain Masters i Hua Hin (Thailand) neste måned, som er den siste turneringen Fraser spiller på Asia-touren, tilbyr kort og godt ikke nok prispenger til at Fraser skal kunne gjøre noe med Noh.

Noh blir dermed, i en alder av 19 år, tidenes yngste vinner av Asia-tourens Order of Merit. Rikard Karlberg på tredjeplass vil ikke klare å ta igjen Noh selv om svensken skulle vinne de fire gjenstående turneringene.

- Hvis jeg blir nummer én, er det fint, men i fremtiden kommer det til å bli mange andre unge spillere som vil være yngre enn 19 år og fem måneder når de blir nummer én, sa han etter turneringen.

Noh endte for øvrig på en 31. plass i Hong Kong Open forrige uke.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.