For tidlig

For tidlig

TRADISJON: Kritikerne mener reglene for uttak til Ryder Cup bør endres for å følge med i tiden. Det vil gi laget best mulighet for seier. (Foto: Ryder Cup)

Tom Watson får kritikk for sine valg og tidspunktet for utvelgelsen diskuteres.

Hunter Mahan, Webb Simpson og Keegan Bradley er Watsons utvalgte menn. Traust og forutsigbart, er tilbakemeldingen fra mange eksperter og fans i USA. Tidspunktet for avgjørelsen får mye av skylden.

 

Med dagens ordning utnevnes spillerne etter to spilte turnering i FedEx Cup. Kritikerne mener det er for tidlig og det er lett å være enig i argumentet deres. Watson ønsker å bruke formspillere, det får han ved å vente så lenge som mulig. Chris Kirk og Billy Horschel er nummer 1 og 2 i FedEx Cup og med det formspiller nummer 1 og 2.

 

Slik så det kanskje ikke ut etter de to første turneringene. Selv om Kirk vant ville nok Watson se mer fra ham. Det hadde han fått ved å vente to uker. Billy Horschel duffet innspillet og slo i vannhinder 40 meter kort av greenen når det gjaldt som mest. Ikke den beste måten å overbevise kapteinen på tribunen. Å vinne den tredje turneringen med stil - det imponerte nok Watson. Men for sent for Horschel, USA og Ryder Cup.

 

- Jeg er sikker på at Tom Watson ikke er voldsomt oppgitt over at han ikke valgte meg. Han er nok mer oppgitt over at jeg ikke spilte bedre tidligere, sa Horschel diplomatisk og korrekt etter helgens seier i Denver.

 

Golf handler om tradisjoner. Å passe på at tradisjon ikke bare blir vaner som er vonde å vende er sentralt i diskusjonen som nå går i USA. Å ha tidlig utvelgelse bare fordi det alltid har vært slik er ikke det beste for nasjonen. USA er desperat etter suksess i Ryder Cup, kanskje jobber dagens ordning mot dem.

 

Hvis man ser på de to lagene spiller for spiller er ikke Europa så åpenbar favoritt som mange mener. Litt krangling, usikkerhet og spillere som føler de ikke er ønsket av folket kan være det som tipper avgjørende matcher til fordel for Europa.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.