Tiger: - Alle 14 køller bør svinges

Tiger: - Alle 14 køller bør svinges

PURIST: Tiger Woods er av den gamle skolen, og er ikke tilhenger av forankrede puttere. (Foto: All Over Press)

PGA Tour er mot USGA og R&As foreslåtte forbud mot forankrede puttere, men ikke alle tour-spillerne er enig. Blant dem er Tiger Woods.

Tiger Woods sa onsdag at til tross for at PGA-touren ønsker å motsette seg et eventuelt forbud av forankrede puttere, at USGA og R&A fortsatt bør gjennomføre forbuded.

 

- Mitt standpunkt har ikke endret seg. Jeg mener fortsatt at køllen bør svinges, ikke forankres. Forhåpentligvis behøver vi ikke å følge flere ulike regelverk, sa Tiger etter onsdagens pro-am-runde i forkant av Honda Classic.

 

Langputterdebatten handler ikke bare om selve regelendringen, men også om hvem som skal bestemme reglene. Colin Montgomerie og Rory McIlroy har de siste dagene uttrykt en bekymring for konflikt mellom golfens styringsorganer og de store tourene, der det opereres med ulike sett med regler.

 

Les også: Rory: Kritikken mot langputterne overdreven

 

Tim Finchem sier det ikke er tourens ønske å undergrave USGA sin autoritet, men at putterdebatten er et ekstraordinært tilfelle.

 

- Vi har den høyeste respekt for USGA som en viktig del av golfsporten. Vi forsøker ikke å vanære deres posisjon overhodet. Men når det gjelder denne saken, mener vi at de vil gjøre en feil dersom de gjennomfører forbudet, sier Finchem. Tiger Woods er ikke enig.

 

- Jeg har fortsåelse for hans posisjon. Men jeg mener fortsatt at alle 14 køller i bagen bør svinges. Oppfatningen min her har ikke endret seg.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.