Tiger åpner 2012 på Europatouren

Abu Dhabi: - Det vanskeligste var å finne rytmen, sa Tiger Woods etter å ha blitt tatt i mot på arabisk vis, sammen med Lee Westwood og Rory McIlroy.. (Foto: Kristin Moe Krohn

- Jeg gleder meg. Det er første gang jeg er i Abu Dhabi, og  jeg har bare hørt positive ting om golfbanen. Tiger Woods er klar for  Abu Dhabi HSBC Championship som spilles fra torsdag til søndag.

Etter en knallsterk avslutning på fjorårssesongen virker Tiger Woods opplagt etter noen ukers ferie, og nå klar til  en ny sesong.

– Jeg kjenner meg i bedre fysisk form enn på flere år, jeg er skadefri og klar for å få så mange seire som mulig, sier Tiger Woods på en pressekonferanse. Han har ennå ikke vært ute å testet banen, det skal skje tirsdag ettermiddag.

 – Abu Dhabi Golf Course har fått mye skryt av de andre spillerne, jeg pleier å spille på nye steder gjennom sesongen, og Abu Dhabi er ny og spennende opplevelse, sier Tiger.

Hovedsponsor HSBC har vært og er også en betydelig bidragsyter til Tiger Woods sin stifelse , så det er også en viktig grunn til at Tiger  velger å åpne her i Abu Dhabi. Han har tidligere både spilt og vunnet i Dubai, i 2006 og 2008. Med friske ben og et spill som stadig nærmer seg der han en gang var har han all grunn til å se lyst på den kommende sesongen.

- Jeg gleder meg veldig til denne sesongen, det må jeg si. Jeg har hatt muligheten til å forberede meg og bli ordentlig frisk. Jeg har også demonstrert at jeg har klart å implementere hva Sean Foley (svingtreneren journ. anm.) har lært meg.

Startfeltet  i Abu Dhabi er det ingenting å si på når ”de fire store” har valgt å åpne nettopp her. Martin Kaymer skal forsvare seieren fra i fjor, og han skal måle krefter med Lee Westwood, Luke Donald, Rory McIlroy og naturligvis –  Tiger Woods. 

Men den som kanskje er i aller best form er sør-Afrikanske Branden Grace som fulgte opp sin seier Joburg Open for to uker siden med nok en seier  i forrige ukes Volvo Golf Champions, der han slo sine landsmenn Retief Goosen og Ernie Els på det første hullet i en sudden-death play-off.

Størst spenning er det dog knyttet til om Tiger Woods greier å gjenta suksessen fra Chevron Challenge i fjor, og om han vil vise god gammel toppform igjen.

– Målet for året er å vinne så mange turrneringer som mulig. Men det er et 80-talls andre karer i feltet som vil det samme, og det er krevende å være konsistent over tid, sier Woods. 
 

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.