Tiger + Elin = usant

SLUTT: Tiger Woods og Elin Nordegren, her sammen med deres sønn Sam 21. november 2009, har bestemt seg for å gå hver til sitt. (Foto: Ezra Shaw, Getty Images)

Tiger Woods og Elin Nordegren bekrefter nå at ekteskapet er over.

På en kunngjøring som ble lagt ut på Tiger Woods' hjemmeside mandag, står det at partene har bestemt seg for å gå hver sin vei. Det skulle bety slutten på en eviglang saga som har svertet ryktet til verdens gjennom tidene beste golfspiller.

"Vi er triste for at ekteskapet vårt er over, og vi ønsker hverandre alt det beste for fremtiden. Selv om vi ikke lenger er gift, er vi foreldrene til to fantastiske barn. Deres lykke har vært og vil alltid være det viktigste for oss begge. Da vi kom fram til at vårt ekteskap var over, var vårt viktigste fokus å sikre at barna våre får det bra i fremtiden. De neste ukene og månedene framover vil ikke bli enkle for dem, siden vi skal tilpasse oss en ny familiesituasjon. Vårt privatliv vil derfor være viktig." heter det.

Skilsmissen kom ikke som noen overraskelse, men ingen av partenes advokater har sagt noe om hva slags avtale som ligger til bunn.

Ryktene om Tigers utroskap kom til overflaten da han kjørte inn i en brannhydrant og et tre utenfor sitt hjem i Florida i november i fjor. Flere nettsteder spekulerte i om hendelsen hadde noe å gjøre med ryktene i National Enquirer tidligere den uken om at Tiger hadde hatt en affære med en nattklubbvertinne i New York. To dager etter ulykken sa Tiger følgende:

"Jeg er menneskelig og ikke perfekt. Jeg skal forsikre meg om at dette ikke skjer igjen. Dette er en privatsak, og jeg ønsker å holde det sånn".

11. desember kom han med en ny kunngjøring, der han ba om unnskyldning for sitt utroskap. Han sa samtidig at han ville ta en pause fra golfen på ubestemt tid. I mellomtiden mistet han sponsoravtaler med Gatorade og Accenture, mens andre avtaler ble skalert ned.

Woods tilbrakte tid i terapi, han holdt seg borte fra golfen i fem måneder, og han sa ingenting før 19. februar. Foran en gruppe av utvalgte journalister og kolleger kom han da med følelsesladet unnskyldnig for å ha vært utro mot sin kone.

"Det jeg gjorde, er ikke akseptabelt, og det er bare min skyld. Jeg sluttet å leve etter de verdiene jeg ble oppfostret til å tro på. Jeg visste mine handlinger var gale, men jeg overbeviste meg selv om at normale regler ikke gjaldt for meg. Jeg tenkte aldri på hvem jeg såret. Jeg tenkte bare på meg selv. (...) Jeg trodde jeg kunne komme unna med hva jeg ville. Jeg følte at jeg hadde jobbet hardt hele livet og fortjente å nyte alle fristelser rundt meg. (...) Det var galt, og jeg var dum."

I april kom han tilbake til Masters, der han endte på en delt fjerdeplass. Woods er fremdeles uten seier i 2010, og han er heller ikke automatisk kvalifisert for en plass på Corey Pavins Ryder Cup-lag.

Kilde: golf365.com

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.