Tiger faller på rankingen

DYTTES NED: Tiger Woods fortsetter å falle på verdensrankingen (Foto: All Over Press).

Tiger Woods risikerer å være nummer ni i verden når han skal spille US Masters neste uke.

Paul Casey vil bli den femte europeeren til å gå forbi Tiger Woods på verdensrankingen denne helgen. Det til tross for at ingen av dem konkurrerer i ukens oppvarmingsturnering til US Masters, Shell Houston Open. Også Phil Mickelson vil klatre forbi Tiger dersom ender han høyere enn 36. plass i Houston. For øyeblikket ligger han på en delt 21. plass.

Official World Golf Rankings beregnes ut fra de siste to års resultater, og spillernes ferskeste turneringer har alltid høyest vekttall når poengene skal regnes ut.

Også Matt Kuchar og Steve Stricker har muligheten til å dytte Tiger ytterlige noen hakk ned dersom de skulle vinne denne uken. Teoretisk sett kan Tiger være så lavt som nummer ni på rankingen før US Masters 7. april. 

Det er europeerne som dominerer på toppen. Martin Kaymer, Lee Westwood, Luke Donald og Graeme McDowell utgjør de fire øverste plassene. Westwood har muligheten til å dytte Kaymer ned fra enertronen dersom han kommer på andreplass eller vinner i Houston denne helgen.

Spørsmålet nå er om Tiger Woods vil havne utenfor topp-ti eller om han vil klarte tilbake til topps. Hva tror du?

Slik ser rankingen ut for øyeblikket:

1. Kaymer 7,87

2. Westwood 7,54

3. Donald 6,55

4. McDowell 6,19

5. Woods 5,82

6. Mickelson 5,70

7. Casey 5,63

8. McIlroy 5,44

9. Kuchar 5,33

10. Stricker 5,24

 

Kilder: owgr.com, golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.