Tiger: - Forferdelige greener

MÅ GÅ LAVERE: Tiger Woods er bare fem slag unna teten, men spillet hans torsdag tyder på at han har mye mer inne. (Foto: Jeff Gross, Getty Images)

En birdiefri Tiger Woods var mildt sagt misfornøyd med greenene på Pebble Beach.

Forrige gang Tiger Woods spilte en US Open-runde på Pebble Beach, avsluttet han det som er blitt stående som tidenes maktdemonstrasjon i golfens historie. I 2000 vant Woods turneringen med 15 slag, men han var et stykke unna den type form da han fullførte 18 hull på banen torsdag.

Hit og dit
Faktum er at han ikke engang noterte seg for en eneste birdie. Det er første gang siden første runde av The Players Championship i 2007 at Woods gikk 18 hull uten en birdie. Og det er bare tredje gang det skjer i en majorturnering.

Men Tiger var ikke så interessert i å trekke paralleller til år 2000. Han nøyde seg med å si banen var hardere enn for ti år siden, ikke minst greenene.

- Ballen spratt hit og dit. Greenene er bare forferdelige. Jeg har spilt på morgenen når jeg har trent her, og da var greenene fine. Men nå i ettermiddag var de ikke det, sa han etterpå.

Woods måtte treputte på to greener, i tillegg til at han fant bunkeren med sitt andreslag inn mot det siste par fem-hullet.

Stødig
- Du kan ikke tillate deg slike feil, sier han.

Men utover det var Tiger fornøyd med spillet sitt. Han var bare misfornøyd med scoren.

- Jeg følte at jeg spilte veldig stødig, veldig tålmodig, og jeg slo mange slag akkurat slik jeg ønsket å slå dem, oppsummerte han.

Og han er bare fem slag etter teten. Fredagens runde skal han i tillegg spille på morgenen. På spørsmål om hvordan han skal angripe banen i dagene som kommer, svarte han:

- Jeg skal bare være tålmodig. Det er lenge igjen.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.