Tiger håper på inspirasjon

FINNER HAN FORMEN? Tiger Woods trives med match play, og han viste storform under Ryder Cup i fjor høst. Onsdag møter han Thomas Bjørn. (Foto: Stuart Franklin, Getty images)

Tiger Woods håper at match play fører til matchform.

Tiger, nå ranket som nummer tre i verden, har fortsatt et stykke igjen til god, gammel form. Det er lenge siden han har vunnet, og de to første turneringene i 2011 har vært ustabile og dårlige rent resultatmessig.

Denne uken er fokuset på match play i Tucson. Og Tiger begynner turneringen med en duell mot formsterke Thomas Bjørn.

- Vi spiller ikke altfor mange matchplay-kamper. Det er enten i Ryder eller President's Cup. Men mye juniorgolf og amatørturneringer var match play, så dette er litt som i oppveksten. Vi spillere elsker det. Det er morsomt å møtes mann mot mann, sier Woods.

Tiger har vunnet turneringen tre ganger. Vinner han igjen denne uken, kan han gjeninnta førsteplassen på rankingen. Blir han slått ut i første runde, noe som er langt fra noen usannsynlighet, kan han risikere å falle helt ned til en åttendeplass.

Når det gjelder svingen hans, fortsetter han arbeidet med trener Sean Foley. Det er en jobb som har pågått siden august i fjor. Og som Tiger gjentar uke inn, uke ut: det tar tid.

- Vi har endelig funnet ut av det. Nå må jeg bare fortsette å jobbe og holde kursen i samme retning.

I forrige uke ble Tiger bøtelagt fordi han spyttet på en green. Han ba om unnskyldning kort tid etter, men det betyr uansett at hans oppførsel denne uken vil være i søkelyset.

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.