Tiger jager historie - igjen

KLARER HAN DET? Tiger Woods kan vinne sin tredje British Open på St. Andrews - på rad. (Foto: Ross Kinnaird, Getty Images)

Tiger Woods er på jakt etter en av få rekorder han ennå ikke har.

Verdenseneren, som spiller sine to første runder av British Open sammen med Justin Rose og Camilo Villegas, kan bli den første spilleren i golfens historie til å vinne The Open tre ganger på St. Andrews' Old Course. Han vant der i 2000 og i 2005, og nå står han altså overfor fire runder - kanskje - med utfordrende golf på den legendariske banen igjen.

Men Woods må legge bak seg en turbulent periode både på og utenfor golfbanen for å vinne sin første major på to år. Nå håper han at hans kjennskap til St. Andrews vil gjøre sitt til at han igjen kan kjempe om tittelen.

- Hva kan jeg si? Jeg elsker St. Andrews, sier 34-åringen.

Woods er blitt nummer fire i de to første majorturneringene i årets sesong (Masters og US Open). I sistnevnte turnering ble publikum vitne til glimt av den gamle mesteren, da han gikk sin tredje runde på 66 slag, men han klarte ikke holde koken hele veien inn på søndag. Seieren gikk til Graeme McDowell. Men Tiger følte at han tok skritt i riktig retning.

- Jeg føler at jeg kan spille nå. Jeg har en god følelse for spillet mitt, for slagene mine og det jeg jobber på, sa han.

Mandag var han ute på Old Course for første gang denne sesongen, der han møtte vindkast på nærmere 80 kilometer i timen. Utslaget hans på det 11. hullet endte blant annet opp på den sjuende greenen.

- Ingen kan spille St. Andrews under forhold som dette, mente han.

Så får vi se hva den fantastiske skotske banen kan hoste opp av forhold denne uken, når den 150. utgaven av The Open går av stabelen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.