Tiger: - Jeg er litt nervøs

SNART TILBAKE: Tiger Woods slik vi helst vil se ham - tilbake i aksjon. (Foto: Getty Images)

Tiger Woods har gitt sitt første intervju siden sexskandalen.

Tiger Woods gjør comeback i Masters i begynnelsen av neste måned, og med unntak av sin famøse pressekonferanse for noen uker siden, da han ikke tok et eneste spørsmål, men isteden fortalte hele verden hvor lei seg han er, har han nå gitt et intervju med Golf Channel og ESPN.
- Bare meg
Woods sier at han, og bare han, er ansvarlig for skandalen.
- Det var bare meg. Det var jeg som gjorde det. Det var jeg som handlet som jeg gjorde. Ingen andre visste hva som pågikk da det pågikk. Jeg er sikker på at hvis flere mennesker i min innerste sirkel hadde visst om det, så ville de ha stoppet det eller forsøkt. Men jeg holdt alt for meg selv, sier Tiger.
Verdenseneren er også fullt klar over hva slags effekt hans mange sidesprang har på offentlighetens oppfatning av ham, og at mange har behov for å ytre sin misnøye med ham, bruke hans navn som punchline i vitser.
Nervøs
- Jeg kan forstå hvorfor folk vil si disse tingene, fordi det var avskyelig oppførsel. Som person er det vanskelig å forstå at det var meg, bedyrer han.
Woods sier også at han gleder seg til å komme tilbake til golfen, men han innrømmer at han er nervøs.
- Det vil være fint å høre en applaus eller to her og der, sier han.
Woods sa ingenting om hvilke turneringer han har tenkt til å delta i etter Masters, men han skal i mer terapi.
- Jeg vet ikke hvilke turneringer jeg skal spille. For meg er det litt uvant, jeg liker ikke å vite hva jeg skal gjøre, men det jeg vet, er at jeg må bli en bedre person, og det begynner med mer terapi, sier han.
Mange bunnpunkt
Tiger fikk også spørsmålet om hva som har vært bunnpunktet i løpet av de siste fire månedene.
- Jeg har hatt mange. Akkurat da jeg trodde det ikke kunne gå noe lavere, gjorde det det.
Han tenker særlig på øyeblikkene da han måtte fortelle sin kone og mor hva han hadde gjort.
- De har vært brutale og harde, fordi jeg svek dem mest. De er de to personene i livet mitt jeg er nærmest, og å si de tingene jeg har gjort til dem på en ærlig måte, det var veldig smertefullt.
Tiger hadde også et nært forhold til sin far Earl, som døde for noen år siden. Tiger fikk spørsmålet hva Earl ville ha sagt om han hadde vært i live nå.
Savner pappa
- Han ville ha vært veldig skuffet over meg. Vi hadde mange, lange samtaler. Det er en av de tingene jeg savner, hans råd. Jeg skulle ønske han kunne ha hjulpet meg gjennom alt dette. Han ville ha klart det.
Så hva nå, Tiger?
- Golf var et verktøy for meg til å hjelpe mange mennesker. Faren min sa alltid noe som jeg ikke helt forsto før i disse dager. For å hjelpe andre mennesker, må du først lære deg å hjelpe deg selv. Jeg har lært det nå, sier han.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.