Tiger er klar for The Masters!

Tiger Woods Getty

SPILLEKLAR: Tiger Woods annonserte fredag at han stiller til start i årets utgave av The Masters. (Foto: Getty Images)

Ryktene om Tigers deltagelse i årets første major har svirret hele uken, og fredag kom bekreftelsen på at han stiller til start på Augusta.

Grunnet sviktende form og store problemer med nærspillet, har Tiger Woods vært borte fra turneringsgolf i åtte uker. Det har lenge vært usikkert om han ville stille til start i The Masters i år, og Woods har i det lengste utsatt å si noe om sine planer.

Da hans privatfly ble observert på flyplassen i Augusta tidligere denne uken var det imidlertid ikke vanskelig å forstå hva som var i gjære, og nå har den tidligere verdenseneren altså bekreftet at han planlegger å delta.

Dette ble gjort kjent gjennom hans egen nettside tigerwoods.com, hvor Woods forteller at han gleder seg til å konkurrere igjen.

- Jeg skal spille The Masters. Dette er selvfølgelig veldig viktig for meg, og jeg har lyst til å være der. Jeg har jobbet hardt med spillet mitt og jeg ser frem til å spille turneringsgolf igjen. Jeg gleder meg til å komme tilbake til Augusta og setter stor pris på alles støtte, sier han.

På tirsdag spilte Woods en treningsrunde på Augusta National, hvor han prøvde å simulere turneringsspill så realistisk som mulig. Ifølge amerikanske golfmedier skal Tiger ha signert for 74 slag, selv med fem birdies på scorekortet. 

Han har med andre ord en liten jobb å gjøre for å leve opp til sine egne meritter på Augusta. 

Tiger har nemlig vunnet denne turneringen fire ganger i sin karriere, og har i tillegg to andreplasser, en tredjeplass, tre fjerdeplasser og en femteplass.

Dette blir den 20. gangen han pegger opp ballen i turneringssammenheng på Augusta National. Tiger spilte The Masters for første gang i 1995, og misset sin eneste cut på Augusta i 1996.

I fjor deltok han ikke grunnet skadeproblemer. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.