- Tiger må grave dypt

EKSPERT: Sir Nick Faldo er ekspertkommentator på PGA-touren for tiden, og har meninger om det meste. Også Tiger Woods. (Foto: Andrew Redington, Getty Images)

Sir Nick Faldo tror det blir vanskelig for Tiger Woods å dominere golfsporten igjen.

Tiger Woods har mistet førsteplassen på verdensrankingen til Lee Westwood, og det er nå superjevnt helt i toppen. Hele fire spillere kan overta førsteplassen i ukens WGC-HSBC Champions i Shanghai, og stadig flere tror det vil bli vrient for Tiger Woods å dominere golfsporten i like stor grad som han har gjort tidligere.

Sir Nick Faldo, som selv har vært nummer én i verden, tror Woods må legge ned et massivt arbeid hvis han skal tilbake til det skyhøye nivået han var på.

Alle er spente på hva Tiger vil prestere i Kina denne uken, men Faldo forventer ikke en spektakulær oppvisning av Woods.

- I en periode hadde han ikke spill i seg til å være med i toppen på søndag engang. Det vil bli hans neste mål, å komme tilbake på et nivå som gjør han i stand til å være med i teten søndag ettermiddag. Deretter får vi se hvor sterk han er. Jeg tror han må grave dypt for å finnet spillet sitt, sier Faldo.

Westwood er den første europeeren siden nettopp Faldo til å være nummer en.

- Jeg vant fire majortitler før jeg ble nummer én. Det er interessant hvordan tidene har forandret seg, hvordan du kan bli nummer én uten å vinne en major.

To ganger i år har Westwood ledet en major før den siste runden, men ikke klart å holde koken hele veien inn.

- Vi får se om førsteplassen inspirerer Lee til å vinne sin første. Lee har vært på et høyt, jevnt nivå de siste to årene, og vi vet alle hva som har skjedd med Tiger, så det er tid for en forandring.

Kilde: AFP


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.