- Tiger må kvalifisere seg

MÅ SPILLE BRA: Tiger Woods må levere varene fram til høstens Ryder Cup for å få lov til å bli med. (Foto: Sam Greenwood, Getty Images)

Tiger Woods er ikke et automatisk valg, mener Ryder Cup-kaptein Corey Pavin.

Tiger Woods er fremdeles verdens beste golfspiller, i det minste på rankingen, selv om det ikke er mye som tydet på det i de to siste golfturneringene han stilte opp i. Nakkeskaden må nok ta noe av skylden for det, i tillegg til hans rustne sving.

I og med at han har tatt en ny pause for å få orden på begge deler, betyr det at sjansene hans for å bli automatisk kvalifisert til Ryder Cup gjennom akkumulerte poeng, blir færre og færre. Men kaptein Corey Pavin kan i tillegg velge fire spillere. Det ville kanskje vært rart om ikke Tiger var en av dem, hvis han ikke skulle kvalifisere seg, men for Pavin ligger det ingen automatikk i at Tiger skal være med.

Han må være god nok.

- Jeg kommer ikke til å behandle Tiger annerledes enn andre spilere. Han blir definitivt ikke et automatisk valg, sier Pavin til Reuters.

Tiger gjorde comeback etter sexskandalen med en sjetteplass i Masters, før han misset cuten i Quail Hollow Championship og trakk seg underveis på sisterunden i The Players Championship.

- Det hadde vært herlig å ha han med på laget, men jeg vil at han skal spille bra, sier Pavin.

Det er sikkert Tiger også enig i.

Ryder Cup 2010 blir arrangert på Cetic Manors nye bane fra 1-3. oktober.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.