Tiger motstander av lange puttere

AVSLAPPET: Både privatlivet og golfen til Tiger virker å være tilbake på rett vei. (Foto: All Over Press)

Tiger Woods snakket med pressen i forkant av torsdagens sesongstart på PGA-touren om lange puttere, formen og forrige ukes nederlag i Abu Dhabi.

Tiger refererte til seg selv som en "purist", og sa i tirsdagens pressekonferanse på Pebble Beach at han er motstander av mageputtere, og alle klubber som støttes mot kroppen til spilleren.

 

- Jeg har aldri vært noe fan. Jeg mener putten er kunsten om å kontrollere kroppen og køllen sammen i en pendelbevegelse. Jeg mener det er slik det bør bli spilt, forklarer Woods.

 

Lange puttere opplevde en eksplosiv vekst i 2011, og stjernespillere som Adam Scott og Phil Mickelson har begge lagt de lange "kosteskaftene" i bagen. Keegan Bradley ble i PGA Championship den første spilleren med en lang putter til å vinne en major-turnering.

 

Gleden tilbake

 

Det har lenge vært en debatt hvorvidt de lange putterne skal gjøres ulovlig eller ei, og Tiger Woods forteller han selv har drevet litt lobbyvirksomhet med sjef i R&A, Peter Dawson.

 

- Min idé har vært at putteren må være like lang eller kortere enn den korteste køllen i bagen din (wedgen), sa en tilsynelatende avslappet Woods godt humør. Og etter noen tøffe sesonger virker det som om bitene endelig begynner å falle på plass igjen for den tidligere verdenseneren.

 

- Jeg føler meg fredfull. Jeg har måttet gjøre noen endringer som har tatt tid, og jeg begynner å høste fruktene av det når, det er herlig. Jeg har spilt virkelig bra de fire siste turneringene. Nå må jeg bare bygge videre på det, alt går riktig vei, svarte Woods på spørsmål om han føler mer press nå, ettersom han ikke har vunnet i en turnering med fullt startfelt på over to år.

 

Gleden til spillet virker å være tilbake til fullt, og selv om han kanskje ikke hadde behøvd det, har han nå fått ytterlige en motivasjon til å spille bra fremover.

 

- Det er blitt enda morsommere, for barna mine er nå i en alder hvor de ønsker å se pappa på TV. De spør meg, "pappa, kommer du til å være på TV? kan du være så snill å spille bra?". Jeg får mer tilfredsstillelse fra den delen av livet mitt nå, så jeg nyter bare golfen enda mer.

 

Woods har nå rukket å bli 36 år, og selv om han innrømmer at han kan bli støl av å leke med barna sine, er skader ikke lenger noen bekymring. Med friske ben får han endelig lagt ned den treningen han ønsker.

 

- Det er stor forskjell på rehabilitering og trening. I fjor kunne jeg bare slå et begrenset antall baller. Nå kan jeg trene hardt hele dagen. Kroppen føles eksplosiv igjen, og jeg kan jobbe ordentlig med Sean (Foley, treneren journ. anm.) og det han ønsker at jeg skal gjøre.

 

En "bra" dårlig runde

 

Nå handler det om å finne tilbake til stabiliteten i spillet, og skal man ta de tre siste turneringene som utgangspunkt er han på rett vei. I Australian Open i november ble det tredjeplass, i desember vant han hans egen turnering Chevron World Challenge, og forrige helg ble det ytterlige en tredjeplass. Til tross for at han ikke klarte å forsvare sin delte ledelse med engelskmannen Robert Rock før siste runde, føler Woods han likevel kan ta med seg noe positivt fra den skuffende dagen.

 

- Statistikken fra den runden lyver litt. Jeg hadde to fairwaytreff, men jeg hadde åtte driver som landet i fairway men rullet ut. Det står seks greentreff, men fire ganger puttet jeg fra greenkanten. Om det er slik jeg spiller på baller jeg slår ballen dårlig begynner det å se ganske bra ut, konkluderer han.

 

Woods begir seg ut på sin åpningsrunde kl. 19:01 norsk tid. Han skal spille med sin gode venn Arjun Atwal. Som pro-am-partner har han Tony Romo, quarterback for det amerikanske NFL-laget Dallas Cowboys.

 

Se pressekonferansen i sin helhet under.

 

 

 

 

 

(Kilde: pgatour.com)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.