Tiger møtte sin overmann

NESTEN: Tiger Woods hadde vunnet 15 av 17 omspill i karrieren før han møtte Graeme McDowell søndag kveld. (Foto: Stephen Dunn, Getty Images)

Tiger Woods må vente til 2011 før han kan kalle seg en vinner igjen.

Tiger Woods hadde en vond dag på jobb søndag. Det hadde alle Tiger Woods-fans også. Den tidligere verdenseneren ledet med fire slag før den avsluttende runden i Chevron World Challenge, alt lå til rette for Tigers første seier i 2010 og etter at sexskandalen førte til at han mistet både kone, sponsorer og helt sikkert en rekke fans verden over.

Nervøs
Men at turneringen og den eventuelle seieren var viktig for Tiger, var det ingen tvil om. Mannen som hadde virket så solid på de tre første rundene, kjente presset og nervene, og allerede på det første hullet misset han en kort putt. Han gjorde det samme på hull tre og fire, hvilket i praksis betydde at Graeme McDowell hadde tatt inn tre slag på Woods.

Dermed ble det spennende hele veien inn, og da Tiger rotet det hele til for seg på hull 13 og noterte seg for en dobbeltbogey, ledet plutselig McDowell med to slag. Tiger var nervøs. For lite aggressiv på greenen.

Men også McDowell viste tegn til nerver. Utslaget på hull 14 gikk langt til høyre. Utslaget tre hull senere langt til venstre. Plutselig var det likt igjen. Og da Tiger satte innspillet på hull 18 til en meter fra koppen, trodde alle at Tiger skulle klare det. Særlig med tanke på at McDowell hadde en seks-sju meters putt for birdie.

For en putter
Men så var det denne McDowell, da. For et år mannen har hatt. Fyren senket like godt putten, satte litt press på Tiger, som også senket. Dermed bar det ut i omspill.

Der satte McDowell innspillet til nøyaktig samme sted, med Tiger et par meter nærmere, og jammen senket ikke nordiren nok en gang for birdie. Og da Tigers putt strøk forbi, snøt McDowell Tiger for det som så ut til å kunne bli en enkel seier.

- Det var kanskje de to beste puttene jeg har satt noen gang. 2010 har vært et år for drømmer, oppsummerte McDowell etterpå.

Tiger har aldri tapt en turnering han har ledet med minst tre slag før den siste runden. Likevel var han fornøyd etterpå.

Tiger stolt
- Det var en herlig uke, selv om jeg ikke vant. Jeg er stolt av hvordan jeg spilte i dag, selv om jeg tapte.

De tre første rundene til Tiger var det høy klasse over. 17 under par på 54 hull. At han avsluttet med 73 er litt synd i så måte. Han møtte bare sin overmann på greenen. McDowell senket alt som var, fra overalt. Hadde Tiger puttet som McDowell, kunne han ha brukt putteren på det siste hullet og likevel vunnet med ti slag.

- Han kommer til å vinne turneringer veldig snart, mente McDowell.

Det er vanskelig å være uenig.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.