Tiger nærmer seg toppen

FIRE BAK: Tiger Woods leverte varene under tredjerunden av AT&T Pebble Beach National Pro-Am. (Foto: All Over Press)

Tiger Woods leverte lørdagens laveste score på Pebble Beach, og brukte "moving day" til å klatre opp til tredjeplass før siste runde.

Det er forhåpentligvis duket for en real thrilleravslutnings på årets første PGA Tour-turnering for Tiger Woods, som jager sin første offisielle seier på over to år. Søndag pegger han opp i bak lederballen sammen med Phil Mickelson, og de to skal forsøke å ta igjen sør-koreaneren Charlie Wi som ligger 15 under par. 

 

Wi går ut i lederball med Ken Duke som er tre bak, mens Tiger Woods og Phil Mickelson på sin side er henholdsvis fire og seks bak. Og selv om Wi fortsatt spiller stabilt og tilsynelatende uten nerver, er det som vanlig Tiger Woods som er den største historien.

 

Etter å ha åpnet ukens turnering med to bunnsolide runder fra tee til green, men med mange missede putter ble historien en helt annen lørdag. Tiger lå stort sett i roughen etter utslagene, men med en putter som begynte å bli het begynte han endelig å rulle i de halvlange birdieputtene. Og runden på fem under par kunne fort ha blitt lavere på Woods, som hadde en forrykende start på dagen.

 

Fra det 13. til det 18. hullet gjorde han utrolige seks birdies, og var på et tidspunkt kun to bak Wi i tet. Derfra og ut skulle det derimot gå litt tregere for Woods med åtte par samt en birdie. 

 

- Jeg senket noen putter, og spilte taktisk veldig bra i dag. Jeg misset på alle de riktige stedene, og selv om svingen ikke satt helt i dag, er de dårlige rundene ikke så dårlige som de pleier å være, det er bra, sa Tiger like etter å ha hullet ut på det 9. hullet, hans siste hull for dagen.

 

Nok en gang understreker han hvordan svingendringene han har jobbet med Sean Foley det siste halvannet året har gitt ham et bedre grunnlag for fremtiden.

 

- Jeg fortstår svingen min bedre. På dager jeg slår dårlig har jeg blitt mye bedre. Det er det som gjør det så vakkert, og det er derfor jeg liker å jobbe med Sean. Ballen skrur på langt nær like mye nå som før.

 

Spørsmålet nå blir om Charlie Wi i ledelsen klarer å holde nervene i sjakk under avslutningsrunden. Han har tidligere sagt at han har slitt med nervene i lignende situasjoner tidligere, og med spillere som Tiger Woods, Phil Mickelson, Dustin Johnson, Hunter Mahan og Padraig Harrington pustende ham i nakken blir det neppe noe mindre spenning i luften søndag.

 

Sendingen vises direkte på Viasat Golf fra kl. 19.00.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.